Lyt til artiklen
Stormrådet besluttede tirsdag, at de tusindvis af danskere, hvis huse blev ramt af oversvømmelser i kølvandet på stormen Bodil, kan se frem til erstatning.

- Det er helt fantastisk. Det er vi superglade for, siger Bodil Lykke, da bt.dk kan overrække hende den glædelige nyhed kort efter stormrådets afgørelse tirsdag middag.Hun og hendes mand Lars Lykke ejer fitnesscentret Color Fitness i Frederikssund. Centret ligger på Blødevej, der er byens laveste punkt, og de kunne derfor blot se til, mens vandet trængte ind og ødelagde deres forretning.Bodil Lykke var travlt optaget, da bt.dk fik hende i røret. De er nemlig i fuld sving med at finde diverse papirer frem, der skal bruges til at anmelde skaderne, som Bodils stormfulde navnesøster forvoldte.

- Det bliver et stort arbejde at få skaderne anmeldt, men det er da absolut det mindste, hvis vi kan få erstatning, siger Bodil Lykke.Men selvom Bodil og Lars Lykke kan se frem til erstatning, har stormens hærgen alligevel formentligt kostet dem i omegnen af 325.000 kr. Da fitnesscentret blev totalskadet, gik det nemlig udover inventar for omkring 2,5 mio. kr., og parret har en selvrisiko på 13 pct, altså 325.000 kr.

Stormflodsordningen dækker desuden heller ikke tabte indtægter og fortjeneste frem til, at centret kan genåbnes.