Ved du noget om sagen, så vil BT meget gerne høre fra dig på 1929@bt.dk eller på Facebook

Fyns Politi efterlyser vidner til episoden i Odense Friluftsbad i søndags, hvor bl.a. en 15-årig dreng blev sparket og slået i forbindelse med et tyveri af drengens mobiltelefon.

Ifølge Fyns Politi overfaldt en gruppe på tre til fire gerningsmænd, formentlig af anden etnisk herkomst af dansk, den 15-årige.

»Vi vil gerne høre fra vidner til de to episoder, så vi kan finde frem til de unge, der stod bag hændelsen. Friluftsbadet er et offentligt sted, hvor folk kommer for at have det trygt og rart. Derfor er det en anmeldelse, vi tager meget alvorligt,« siger politiinspektør Benny Linde Larsen fra Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge Fyens.dk og TV2 Fyn blev flere af friluftsbadets gæster i søndags udsat for chikane fra en gruppe på 20-25 drenge, der hærgede det udendørs svømmebassin.

Blandt andet blev en 12-årig pige angiveligt udsat for seksuelle tilråb og truet til tavshed af drengene. Et ægtepar blev angiveligt overfuset verbalt, og de endte med at forlade stedet. Ifølge vidner blev ægteparret passet op af flere af drengene helt ud til en tilstødende parkeringsplads. Fyns Politi har endnu ikke fået andre anmeldelser end den ene.

»Vi vil meget gerne høre fra andre, der har oplevet noget derude,« siger Benny Linde Larsen til BT.

Ifølge den daglige leder i Odense Friluftsbad, Rune Bille, rykkede to personer fra den sociale myndighed Center for Familier og Unge i Odense Kommune ud til stedet og forsøgte at tale drengene til fornuft, men uden det store held.