Et sportsfly er styrtet ned i Mariager Fjord.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Klokken 13.28 fik Nordjyllands Politi meldingen om, at et lille sportsfly af typen Cessna 150 var styrtet ned i Mariager Fjord ved Kongsdal Havn.

Det var en masse mennesker, der nød solen på havnen, der så flyet havarere.

- Flyet ramte vandet og slog kolbøtter hen ad vandet. Der var en masse både i vandet, der straks satte kurs mod flyet, fortæller Per Vagn Nielsen, vagtchef ved Nordjyllands Politi til bt.dk.

VED DU NOGET OM ULYKKEN ELLER HAR DU BILLEDER? KONTAKT BT.DK PÅ 1929@BT.DK

Der var kun den 60-årige pilot i flyet, da det forulykkede. Han var ved fuld bevidsthed og formåede at redde sig ud af flyet, inden det sank. Han blev reddet over på en af de både, der var kommet til ulykkesstedet.

Piloten er sluppet fra den dramatiske ulykke med hudafskrabninger på benene, men er ellers uskadt. Han er blevet fragtet med ambulance til sygehuset i Hobro.

Ifølge bt.dks mand på stedet, ligger flyet cirka en kilometer ude i vandet på fem meters dybde.

Politiet har afhørt de mange vidner til ulykken, men kan indtil videre ikke fastslå årsagen. Sagen går nu videre til Havarikommissionen for Civil Luftfart, der skal undersøge det sunkne fly i morgen.

- Det var en meget voldsomt hændelse, der endte rimelig godt, konstaterer en lettet vagtchef.

Det er kun et år siden, at Nordjyllands Politi stod med et langt mere alvorligt flystyrt. Familien Birch Nielsen fra Horne ved Hirtshals fløj hjem fra påske-familiebesøg i et lille Piper-fly, da den styrtede ved Sæby.

Niels, Bente og deres datter Pia Birch Nielsen mistede livet, mens parrets yngste datter, Nina på 18 år, efterfølgende lå i koma.