- Man bliver ikke kaptajn hos Cimber, hvis man ikke er meget velovervejet.

Sådan siger Morten B. Nørgaard, der er tidligere fly-elev hos den 42-årige pilot,  kort efter take-off med en polterabend-passager ombord.

Den tragiske fly-ulykke kostede den 37-årige passager livet, da han kort efter styrtet døde af sine kvæstelser, mens den erfarne pilot blev fløjet til Odense Universitetshospital. Ifølge politiet er pilotens tilstand nu så stabil, og at han .

- Jeg er selvfølgelig utrolig lettet over at høre, at min tidligere fly-instruktør overlever ulykken, siger Morten Nørgaard til bt.dk.Nørgaard kan ikke forestille sig, at hans tidligere flyve-lærer har lavet en menneskelig fejl, eller udsat sig selv eller sin passager for overmod eller været dumdristig, under flyvningen til den 37-åriges polterabend:

- Han er altid rolig og velovervejet, og slet ikke en type, der tager nogen chancer, siger Morten Nørgaard, der blev undervist af den 42-årige i 2006, da piloten, var instruktør på en anden flyveskole end Climb2, som var ansvarlig for det Marchetti-fly, der var udsat for det tragiske styrt lørdag.  

Climb2 er oprindeligt stiftet af den 42-årige pilot, der startede flyveskolen sammen med en pilot-kollega.

Til daglig er han kaptajn hos Cimber Sterling, hvor han flyver kommercielle passagerfly.

- Man bliver altså ikke kaptajn hos Cimber, hvis man ikke er en meget dygtig og velovervejet pilot, siger Morten Nørgaard til bt.dk.