Mindst fire personer er her til eftermiddag blevet ramt af æg, da de enten var ude at gå, cykle eller løbe.

Flere er kommet til skade og har fået sår på kroppen, da æggene - som i nogle tilfælde var halvkogte - blev kastet fra en bil i høj fart.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser til BT, at de har fået fire anmeldelser fra personer, der er blevet ramt af æg i tidsrummet mellem 16.30 og 17 i nærheden af Boserupvej vest for Roskilde.

Et af ofrene var 42-årige Dorte Bjelke Thomsen, der blev ramt, da hun var ude at løbe en tur.

»Jeg løber altid i venstre side mod trafikken, og så kommer der en mørk bil kørende mod mig i høj fart. Jeg mærker, at der er noget, der gør rigtig ondt, og jeg stopper op og kigger ned af mig selv. Jeg blødte lidt fra armen, og jeg var smurt ind i et eller andet, som jeg først troede var yoghurt,« fortæller Dorte Bjelke Thomsen til BT.

Hun fortæller, at ægget, der ramte hende, tilsyneladende var halvkogt. Nogle af skallerne sad stadig på armen, hvor hun blev ramt.

Kort efter mødte kondiløberen en forbipasserende mand, der havde set gerningsmændenes bil. Han fortalte til hende, at han havde set fire unge mennesker i bilen, som morede sig over situationen.

»Det er en syg verden, vi lever i, når folk kan finde på sådan noget. Jeg blev vildt chokeret og forskrækket over det,«  siger Dorte Bjelke Thomsen.

Udover hendes sag har politiet fået yderligere tre anmeldelser fra folk, der er blevet ramt og har fået røde mærker på kroppen - heriblandt en cyklist og en fodgænger.

»Det her er ikke drengestreger. Det er vold. Det kan jo gå fuldstændig galt, hvis en cyklist bliver ramt af et æg og f.eks. ender ude i kørebanen, hvor der er tung trafik. Eller hvis en person får æggeskaller i øjet. Så vi gør alt, hvad vi kan, for at finde gerningsmændene,« siger René Søe Pedersen, der er vagthavende ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Han tilføjer, at politiet allerede har fået en del tip i sagen.

Dorte Bjelke Thomsen har delt et indlæg på Facebook, hvor hun skriver om den ubehagelige oplevelse, og mindst to andre personer har skrevet om lignede hændelser.

En kvindelig cyklist har uploadet et billede, hvor hun har blod på begge ben.

»Jeg var på cykel på Ravnshøjvej, blev også ramt. Jeg har meldt det,« skriver hun.