En polterabend endte helt galt tidligere lørdag. Det skete, da en 37-årig mand tidligere på eftermiddagen mistede livet i en flyulykke ved Flyvestation Skrydstrup.

Ifølge B.T.s oplysninger skete det i et fly med registreringen OY-SMA af typen SF-260 Siai Marchetti - et modificeret træningsfly, som opereres af flyveskolen Climb2 fra bl.a. Flyvestation Skrydstrup.

Flyet er 40 år gammelt. Der findes 2 fly af den pågældende type i Danmark - begge tidligere på belgisk register. Det andet er også i Climb2’s varetægt.

Flyet lettede kort før kl. 12.55 fra Flyvestation Skrydstrup, men var kun i luften i tre minutter, inden det styrtede mod jorden og ramte ved en gammel landingsbane, der ikke længere er i brug.

Erfaren pilot hårdt kvæstet

Under det voldsomme styrt, der forvandlede flyet til en skrotbunke, blev en 37-årig passager så hårdt medtaget, at han døde af sine kvæstelser.

Den dræbte , da ulykken skete, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi

Den 42-årige pilot blev også hårdt kvæstet og blev hurtigt fløjet med ambulance-helikopter til Odense Universitetshospital. Hans tilstand er uvis. Men politiet i Syd og -Sønderjylland oplyser, at hans tilstand er stabil.

Piloten er ellers en yderst erfaren pilot med mere end 11.000 timer i flyvebogen. Til daglig er han kaptajn hos Cimber Sterling, hvor han flyver kommercielle passagerfly. Desuden har han erhvervs certifikat samt certifikat til helikopter.

Det var dette fly af typen SF-260 Siai Marchettt, der lørdag styrtede ned ved Flyvestationen Skrydstrup.
Det var dette fly af typen SF-260 Siai Marchettt, der lørdag styrtede ned ved Flyvestationen Skrydstrup. Foto: Danish Aviation Photo
Vis mere