TV2s dokumentarafdeling har i over et år arbejdet på en dokumentar om Stein Baggers svindelnummer med IT Factory. Men de nægter at interviewe Stein Bagger.

TV2 har i et år forhandlet med Stein Bagger om et interview.

Men til sidst måtte aftalen droppes, da den tidligere IT Factory-direktør stillede urimelige krav til journalisterne.

Journalist Mads Lund var hyret af TV2 til at lave en dokumentar om Stein Bagger og IT Factory.

Som en del af dokumentaren ønskede han at lave et interview med hovedpersonen Stein Bagger, manden der drev IT Factory til konkurs ved hjælp af omfattende svindel. I månedsvis forhandlede Mads Lund med Stein Bagger, der virkede positiv. Men til sidst blev interviewet droppet og dokumentaren sat på standby.

- Vores aftale med Stein Bagger blev aldrig til noget, blandt andet fordi han præsenterede os for et kontraktforslag, som vi ikke kunne leve med ud fra nogle journalistiske principper, siger han.

Stein Bagger ville altså kun give interviewet på sine præmisser, og det kunne Mads Lund ikke være med til, hvis han skulle lave en kritisk dokumentar.

Redaktør for TV2 Dokumentar Lasse Bjerre fortæller, at dokumentaren er midlertidigt lagt på hylden.

- Mads så et udkast til en kontrakt, som var ret urealistisk. Forhandlingerne bølgede frem og tilbage i flere måneder, siger han.

Da TV2 ikke kunne få en aftale på plads, blev Lasse Bjerre overrasket over pludselig at se et interview med Stein Bagger på DR1.

- Men det er jo altid interessant, når en mand, der er hovedperson i sådan en sag, udtaler sig for første gang, siger han.

Han understreger dog, at TV2 ikke ville have købt sådan et interview udefra, som DR1 købte interviewet af Reimer Bos private produktionsselskab. De ville hellere lave det selv.