- Han er selvfølgelig lettere chokeret, men han har det efter omstændighederne godt, siger direktøren for Vedder Turistfart A/S, Carsten Rasmussen, om sin chauffør, der tirsdag eftermiddag sad bag rattet i bussen, der var involveret i et meget dramatisk uheld.

- Han er indlagt på Traumecentret (på Rigshospitalet, red.) hvor en god kollega har været hos ham, indtil familien kom og tog over. Han har det ok, men han bliver natten over til observation. Han har spurgt efter sin computer, som han havde liggende i bussen, fortæller Carsten Rasmussen.

Bussen kom kørende ad Istedrødvej i Nordsjælland, da en modkørende personbil trak over i bussens vejbane, så de to køretøjer kolliderede frontalt. Føreren af personbilen omkom i ulykken, mens ingen af de 41 børn og fem voksne ombord på bussen fik alvorlige skader.

Et faktum, der af flere betegnes som et mirakel.

Læs også:

Direktøren for Vedder Turistfart forsikrer, at bussen har levet 100% op til sikkerhedskravene.

- De busser, der kører med børn, er sikkerhedsgodkendt med seler osv. Derudover laver vi jævnligt øvelser for at træne i netop den type situationer. Jeg ved, at pædagogerne ombord på bussen også har deres egne sikkerhedsprocedurer, som skal gennemgås, før bussen kører, siger han.

Læs også:

Alle børnene ombord på bussen sad angiveligt fastspændt på turen. Det mener bl.a. klinikchefen på Rigshospitalets traumecenter kan være årsagen til, at de fleste børn slap med skrækken.

Tirsdag aften var tre børn og to voksne fortsat indlagt til observation. Et af børnene har fået et brud på hånden.