Hvad der skulle have været en hyggelig aften med lidt fyrværkeri for børnene endte i et sandt raketkaos i Gentofte i aftes.

- Vi tændte batteriet, som stod korrekt på den flade asfalt, som det skulle, da det pludselig begyndte at skyde raketter i alle retninger, forklarer den forskrækkede fyrværkeri-køber, A. Kjær, hvis fulde navn er redaktionen bekendt. Omkring batteriet stod han og en anden voksen sammen med to piger på henholdsvis otte og 10 år.

- Vi løb, mens raketterne eksploderede omkring os. De fløj først op af batteriet og ændrede så retning. Det var fuldstændig ude af kontrol. Sidste halvdel af skuddene blev affyret korrekt opad. Men vi var da flygtet så langt væk, vi kunne med vores piger, der løb for livet og stadig er i chok, forklarer han og understreger, at de havde sikkerhedsbriller på.

Han forklarer, at der var tale om et såkaldt 'Meteor'-batteri, som blev købt som del af en større batteripakke hos T. Hansen. Den forskrækkede fyrværkeri-kunde har kontaktet T. Hansen, der har lovet ham, at han kan aflevere det restererende fyrværkeri, som han nu ikke vil fyre af.

- Men der er jo flere, der har købt det her batteri, så jeg følte, jeg blev nødt til at advare om, hvor farligt det er, inden det går helt galt i aften. Det her batteri, skal jo trækkes tilbage.

Det har T. Hansen dog ikke tænkt sig.

- Nej, nu undersøger vi det. Hvis der er en Toyota, der ikke kan bremse, så trækker Toyota jo heller ikke alle biler tilbage omgående, siger kommunikationschef Andreas Dyhrberg, der oplyser, at han efter BTs henvendelse har været i kontakt med kunden samt haft en fyrværker til at affyre ti af de pågældende batterier.

- Alle ti gik af som, de skulle. Så i forhold til den konkrete episode, så lyder det meget usandsynligt det, der skulle være sket. Og vi har heller ikke fået andre henvendelser om det her ud over denne ene. Men er der alligevel nogle, der er utrygge, så lad være med at skyde det af, så skal vi nok give pengene tilbage, siger han.

Har du oplevet problemer med dette eller andre typer fyrværkeri? Tip BT på 1929@bt.dk

Det er dog langt fra første gang, at der er problemer med fyrværki fra T. Hansen. Så sent som den 24. september fik T. Hansens datterselskab LCH Fireworks i landsretten en bøde på 250.000 kroner for ulovlig mærkning og salg af fyrværkeri, mens T. Hansens direktør Bent Jensen blev idømt 60 dages betinget fængsel og en bøde på 50.000 kroner. Selskabet fik dog lov at fortsætte fyrværkerisalget.