Det kan betale sig at være i god form. Og det er den danske cykelrytter Jesper Hansen formentlig ganske enig i.

Den 24-årige Tinkoff-Saxo-rytter skulle i første omgang have kørt Giro d’Italia, men han er i stedet blevet forfremmet til gribe chancen for at køre Tour de France til sommer.

Det var ellers hensigten, at Jesper Hansen skulle prøve kræfter med sit første Giro d’Italia-løb, men planerne er således ændret. Danskeren har vist så lovende en form, at han blevet rykket op i Tour de France-truppen, hvor han skal køre for kaptajn Alberto Contador i de tre løbsuger i Frankrig.

Jesper Hansen fortæller til TV 2 Sport, at han ellers havde indstillet sig på at køre Giro d’Italia.

»Jeg ville gerne have kørt Giroen, men det er med henblik på måske at komme med til Touren, så hvis det er det, der skal til, så er det en chance at tage,« siger han til tv-stationen.

Jesper Hansen deltog senest i Kroatien Rundt, hvor han blev samlet nummer to, mens det undervejs også blev til sejr i holdtidskørslen. Den danske cykelrytter viste gode takter i bjergene, og det har angiveligt været den altovervejende årsag til, at han får chancen for at køre Tour de France til sommer.

Før Jesper Hansen endeligt kan juble over en Tour-deltagelse, skal han først overbevise kaptajn Alberto Contador om, at han skal være blandt de ni ryttere i Frankrig. Tinkoff-Saxo skal på træningslejr på den spanske ø Tenerife, og her kommer han til at stå sin prøve.

»I Catalonien Rundt, hvor jeg var godt kørende, indtil jeg blev syg, havde jeg indtryk af, at han (Contador, red) var godt tilfreds. Han er også god til at sige, når man har gjort et godt stykke arbejde,« siger Jesper Hansen til TV 2 Sport.

Tinkoff-Saxos Tour de France-trup bliver først udtaget helt op til starten på løbet, og danske Michael Valgren er også i spil til holdet.

Jesper Hansen, der har været hos Tinkoff-Saxo siden 2013, fik sin Grand Tour-debut sidste år, da han legede med i bjergene undervejs i Vuelta a Espana.