I 1999 lå Marco Pantani til at vinde Giro d'Italia, men en for høj hæmatokritværdi kostede sejren i det italienske etapeløb. En ny undersøgelse peger nu på, at mafiaen spillede en rolle i forbindelse med den positive dopingprøve.

Den italienske mafia skulle have arbejdet på at få smidt Pantani ud, fordi de stod til at tabe store summer, hvis 'den lille elefant' vandt Giro d'Italia. Pantani selv påstod til sin dødsdag, at han ikke havde afleveret en positiv dopingprøve.

Ifølge den italienske avis Gazzetta dello Sport har medlemmer af mafiaen på skjulte optagelser indrømmet, at de stod bag Pantanis eksklusion - og dermed også fiflet med den positive dopingprøve.

Den italienske gangster Renato Vallanzasca kom første gang frem med påstandene om mafiaens indblanding i 2004 - og nu skulle de nye optagelser altså angiveligt antyde, at det ikke bare var tomme beskyldninger.

»Selvfølgelig er Vallanzascas historie sand. Jeg troede, han var en ærens mand, men i stedet var han et svin, der talte med politiet,« skulle det blandt andet lyde fra en af mafiamedlemmerne på en af optagelserne.

De nye oplysninger skulle allerede være givet videre til myndighederne i den italienske by Forli, der efterforsker Marco Pantanis død.