Skræmmende fund sætter landet i højeste beredskab

De polske myndigheder har højnet terrorberedskabet før aftenens EM-semifinale mellem Tyskland og Italien, fordi politiet har fundet sprængstof, en mobiltelefon og et billede af stadion, hvor kampen skal spilles, på en tømmerflåde i floden Bug på grænsen mellem Ukraine og Polen.

Derfor har politiet taget alle forholdsregler forud for kampen i Warzawa og hævet terrorberedskabet til niveau 1, som er det højeste.

- Vi har modtaget vigtig information, der tyder på en potentiel terrortrussel. Men der er intet, der indikerer, at der virkelig er en konkret fare for, at der sker noget mod en bestemt person eller et bestemt sted, siger Polens indenrigsminister Jacek Cichocki ifølge Reuters.

Som en del af det højere beredskab vil 6.000 politifolk være til stede i Warzawa før aftenens vigtige semfinale lige som der har været ved de øvrige kampe, der er spillet i den polske hovedstad.

Indtil videre har der ikke været nogle væsentlige sikkerhedsbrud under EM-slutrunden, selvom det polske politi er blevet kritiseret for at have tilladt gadekampe mellem polske og russiske fans før deres kamp den 12. juni.