Den hårdt kvæstede pilot i ulykkesflyet, styrer kommercielle passagerfly til daglig hos Cimber Sterling.

Det var en yderst erfaren pilot, der sad bag styrepinden, da et en-motorers fly styrtede ned lørdag i Skrydstrup, kun tre minutter efter take-off.

I følge den 42-årige pilots egne oplysninger på hjemmeside til flyskolen Climb2, hvor han er tilknyttet som fly-instruktør, har han mere end 11.000 flyvetimer bag sig, og kilder som BT har talt med betegner den 42-årige som 'en yderst erfaren pilot'.







Ganske kort efter privatflyet var lettet, lidt i ét lørdag eftermiddag, styrtede flyet ned. Årsagen er endnu ukendt.

Flyets eneste passager, var en 37-årig brudgom, der fejrede polterabend. Passageren blev livsfarligt kvæstet ved styrtet, og døde kort efter. 

Den 42-årige pilot blev bragt til Odense Universitetshospital, ligeledes hårdt kvæstet. Siden har politiet i Syd og Sønderjylland ikke frigivet nye oplysninger om hans tilstand.

Heller ikke navnene på den afdøde eller på piloten er blevet offentliggjort af hensyn til de pårørende.

Til daglig er piloten luft-kaptajn hos Cimber Air, hvor han har ført kommercielle  passagerfly siden 1998.
Han fik sit certifikat til privatfly i 1991, har haft certifikat som erhvervspilot siden 1995, og har siden også taget privat flyvercertifikat til helikopter.

Ifølge Climb2's hjemmeside er piloten gift og har tre børn.
Han betegner sig selv som 'bidt af flyvning', og skriver selv, at hans passion startede i 1990, lige efter han sluttede i hæren, hvor den 42-årige havde rang af oversergent.

I 1998 uddannede han sig som flyvelærer.

- Jeg vil jo gerne videregive min passion for flyvningen til andre, skriver piloten den 42-årige selv på Climb2's hjemmeside.

I følge politiet ankom Havarikommissionen til ulykkesstedet sent lørdag eftermiddag, hvor de gik i gang med at klarlægge årsagen til det fatale flystyrt.

- En foreløbig rapport udsendes inden 30 dage, men en endelig rapport  først vil foreligge om mellem tre og tolv måneder, oplyser Jørgen Asmussen fra Havarikommissionen.