Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Der er et venskab, der binder Bjarne Riis og tidligere Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensen, men det blev onsdag aften afsløret, at det ikke kun har været for hyggens skyld, at de to har mødtes og drukket rødvin på restauranter i blandt andet Dubai, på Mallorca og i København.

Der er lagt planer for et fælles projekt, som Lars Seier og Bjarne Riis vil præsentere i København den 25. februar. 

De kommer ifølge vores oplysninger her på BT til at præsentere et cykelhold. Det var, hvad vi hørte i aftes, og det er selvfølgelig også det eneste meningsfulde med Riis som en central aktør i projektet.

Men de senere måneder, hvor vi på BT har beskrevet nogle af møderne mellem Seier/Riis og de øvrige medlemmer af deres netværk, har vi også hørt, at der kan gemme sig mere end bare cykling i projektet.

Det hører vi stadig.

Jeg gør mig ikke andre forestillinger, end at Lars Seier og Bjarne Riis selvfølgelig returnerer til cykelsporten i højeste indflyvningshøjde. Der er intet i deres ekstravagante samvær der rimer på andet end første klasse, så det danske cykelpublikum kan, tror jeg, godt se frem til, at Riis er tilbage på øverste niveau.

Der har han ikke været, siden han blev hældt ud af sit gamle cykelhold, da dets nye ejer, den stenrige russer, Oleg Tinkoff, og han på ingen måde kunne finde en fælles toneart.

Herefter fulgte en rapport fra Danmarks Idrætsforbund og Anti Doping Danmark, der afdækkede og konkluderede, at Riis leverede et historisk ledelsessvigt på ikke mindst det daværende Team CSC ved at være vidende om, at der blev brugt doping på holdet.

Og undersøgerne var af den opfattelse, at man havde fundet dokumentation nok til at rejse en sag, hvis ikke man var kommet for sent i forhold dopingreglernes forældelsesfrister.

Riis fremstod med en troværdighed så ringe som i sin aktive karriere, da han som den eneste ikke kunne huske de detaljer, som alle omring ham kunne huske fra den tid.

Men Tour de France viste nok engang, at Riis har en særlig plads i befolkning og en særlig evne til at få en ny chance. Dem, nye chancer, har der været mange i løbet af karrieren, men da historierne om et muligt comeback begyndte i løbet af sommeren, fornemmede man hurtigt, at strømningen var, at man var klar til at give Riis endnu en.

Når jeg ser Riis, ser jeg stadig mest en cykelleder, der har løjet sig frem gennem meget, og som ikke har grebet de muligheder, der bød sig på hans vej for at fortælle den fulde og sande historie.

Han fortalte aldrig mere, end han selv havde brug for for at holde liv i sin egen karriere.

Derfor kan Riis i slutningen af februar præsentere, at han kommer tilbage til cykelsporten. 

Benjamin Munk Lund er sportschef på BT, du kan følge ham på @munklund

 

 

Andre læser også