For halvandet år siden tog Ståle Solbakken hul på snakken om at gøre Kasper Hjulmand til sin egen afløser.

Men Solbakken forlængede, mens Hjulmand fik job i DBU.

I dag ærgrer FCK-toppen sig formentlig over det udfald, for Hjulmand havde alt andet lige været den optimale erstatning i den knap så rød-hvide del af Parken.

Sådan gik det ikke. Kasper Hjulmand er nu Danmarks landstræner, mens FCK er på jagt. Både efter en træner og en sportsdirektør. Kuriøst nok sidder der to optimale kandidater til de to jobs i DBU. Men de er næppe til at flytte...

Foto: Lars Møller
Vis mere

To-en-halv uge er gået, siden FC København fyrede Ståle Solbakken. Siden Bo Rygaard, William Kvist og resten af bestyrelsen i Parken traf en af de mest opsigtsvækkende beslutninger i nyere Superliga-historie.

Fyringen, der tog røven på de fleste, er nu kommet lidt på afstand, men der er stadig et hul både på trænerposten og i sportsdirektørstolen i FCK.

Nu skal afløseren findes. Eller afløserne rettere sagt. Dét job er i hænderne på de samme mennesker, der førte kniven overfor Ståle Solbakken.Og jeg er langt fra misundelig på dem.

Bestyrelsen i FC København har sat sig selv under et enormt pres ved at give Ståle Solbakken sparket. Sådan havde det været uanset hvad, når man med ét skal ud og erstatte en mand, der gennem næsten 15 år - kun afbrudt af et par år i Tyskland og England - har været selve personliggørelsen af FC København.

William Kvist. FC København træner på træningsanlægget på Frederiksberg lørdag den 10. oktober 2020. Lørdag meddelte FCK på sin hjemmeside at samarbejdet med træner Ståle Solbakken ophører fra dags dato.. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
William Kvist. FC København træner på træningsanlægget på Frederiksberg lørdag den 10. oktober 2020. Lørdag meddelte FCK på sin hjemmeside at samarbejdet med træner Ståle Solbakken ophører fra dags dato.. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix) Foto: Claus Bech
Vis mere

Men ved at fyre Ståle Solbakken på et tidspunkt, hvor ‘point of no return’ i min optik endnu ikke var nået, har Bo Rygaard, William Kvist og resten af ledelsen i Parken skruet yderligere op for blusset og presset.

Det er en enorm opgave at erstatte en manager, der i årevis har været både hjernen, hjertet og ansigtet på en vindende klub. Se bare på det tomrum, større klubber i Europa er landet i, efter store trænere er forsvundet. Nu står FCK foran samme massive udfordring.

Jeg er fortsat af den overbevisning, at den bedste mand til jobbet som træner eller manager i FC København er... Ståle Solbakken. Sådan havde jeg det for et år siden, sådan havde jeg det det for tre uger siden og sådan har jeg det i dag.

Er det tilbageskuende og konservativt? Måske. For resultaterne har ved gud ikke været imponerende det sidste års tid, og når der har været tale om ‘træthed’ i truppen, har der sikkert været noget om det.

 (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
(Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Men her handler det også om alternativer. Kvist og co. kan naturligvis hive en fræk kanin op af hatten, men den helt oplagte, klokkeklare afløser står ikke umiddelbart klar i døren på Øster Allé.

Han kan modsat være svær at få øje på. For hvem har de nødvendige kvaliteter og den nødvendige pondus til at stå i spidsen for FC København og tegne klubben påny - samtidig med, han er indenfor rækkevidde?

Hjulmand er udenfor rækkevidde, og det er Peter Møller formentlig også. Netop DBUs fodbolddirektør, der hyrede Hjulmand, ville ellers i min optik være en noget nær perfekt løsning i jobbet som sportsdirektør i FCK. Han har klubben under huden, han har pondus og han kan tegne butikken overfor omverdenen med troværdighed og historik som støttepude.

Med Møller kunne FCK slå gækken løs i jagten på en udenlandsk træner uden københavnsk tilknytning og overdreven respekt for jobbet og klubben. Det er måske i virkeligheden, hvad Løverne skal ønske sig. Lige meget hvordan man vender og drejer det, står FC København overfor en enorm opgave for at lukke hullet efter Ståle Solbakken.