De russiske atletikudøvere skal formenes adgang til OL i Brasilien næste sommer. Så klar er konklusionen fra Australiens Olympiske Komité, efter WADA mandag fremlagde en rapport, der hævder, at der er foregået systematisk dopingmisbrug blandt russiske atletikudøvere.

WADA anbefaler selv, at Ruslands atletikforbund blev suspenderet af det internationale atletikforbund IAAF, indtil det overholder WADAs regler. Men Australien mener altså, at straffen skal være endnu hårdere.

»Vi vil i høj grad støtte, at russiske atletikfolk forbydes deltagelse ved OL, hvis deres forbund ikke lever op til WADAs kodeks,« siger Australiens chef de mission for OL i Rio, Kitty Chiller.

Chiller peger på, at det er den eneste måde at styrke sportens troværdighed på.

»Hvis Rusland ikke er med ved i Rio, tror jeg, at atletikkens ry og rygte vil blive styrket, fordi publikum så vil vide, at alle atleter er rene og konkurrerer i den sande olympiske ånd,« siger hun.

WADA igangsatte sin undersøgelse, efter den tyske tv-station ARD for 11 måneder siden på baggrund af interview med russiske atleter og skjulte optagelser kunne afsløre, at Rusland systematisk dopede sine atleter systematisk.