I debatbogen "Forsvar for fælleskabet" kritiserer S-formand Helle Thorning-Schmidt forældre, der vælger privatskole til deres barn, for at være snæversynede.

Helle Thorning-Schmidt har besluttet at tage sin 13-årige datter ud af en folkeskole på Østerbro og i stedet flytte hende til en privatskole.

I 2002, da hun endnu sad i Europa-Parlamentet, var Helle Thorning-Schmidt medforfatter til debatbogen "Forsvar for fælleskabet". Her skriver hun, at der kan være mange årsager til, at forældre vælger en privatskole fremfor folkeskolen.

"Mange steder er den vigtigste forklaring imidlertid et egoistisk snæversyn i middelklassen. En del forældre går efter skræddersyede privat tilbud, der angiveligt lige passer til behovet hos deres barn - engelsk fra første klasse, at børnene bliver verdensmestre i matematik før de kan binde deres eget snørebånd eller eksotiske pædagogiske tilbud, hvor fingermaling prioriteres over basale faglige færdigheder," skriver Helle Thorning-Schmidt.

Bogens øvrige fortattere er Tine Aurvig-Huggenberger, Villy Dyhr, Lars Olsen og Morten Bødskov.

Helle Thorning-Schmidts datter starter efter sommerferien på Ingrid Jespersens skole i Nordre Frihavnsgade, som også ligger på Østerbro. Hendes to døtre går i øjeblikket på den offentlige skole, Strandvejsskolen, nær deres hjem, men den ældste datter har den seneste tid oplevet, at flere af hendes kammerater er gået ud.

- Når hele hendes omgangskreds er flyttet over på den private skole, har det været rigtig, rigtig svært for hende, forklarede Helle Thorning-Schmidt i morges til Go' Morgen Danmark på TV2.

S-formanden understreger, at hun ikke har noget at udsætte på Strandvejsskolen og at skoleskiftet alene skyldes, at datteren gerne vil gå sammen med sine venner.

I "Forsvar for fællesskabet" anbefaler Helle Thorning-Schmidt ti skridt til at øge sammenhængskraften i samfundet. Ét af dem lyder således:

'Det skal gøres til et politisk mål at nedbringe andelen af elever i privatskoler.'

I partiets skoleprogram, der blev vedtaget af kongressen i september 2006, påpeger man, at privatskoler kan være gode nok, hvis man som forældre søger en skole med særlige idémæssige eller pædagogiske tilbud.

"Folkeskolen er kernen i socialdemokratisk skolepolitik, men privatskolerne kan være et alternativ til forældre, der ønsker et særligt idémæssigt eller pædagogisk tilbud. Men privatskolerne skal på samme niveau som folkeskolen bidrage til at løse de fælles udfordringer om uddannelse til alle, integration, specialundervisning, brobygning til ungdomsuddannelserne m.v."

Scroll ned og kom med din kommentar...