Politik

Johanne: Carina var et uheldigt eksempel

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Foto: Bjarke Bo Olsen

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen blander sig nu i fattigdomsdebatten. Læs her hendes syn på sagen:

- Den fattigdomsdebat, som vi har set, er hamrende ærgerlig. Det er trist, at én politikers uheldige eksempel, som det jo var, kommer til at skygge for, at der er folk, som lever i fattigdom. Carina er ikke fattig, selvom hun ikke har meget til sig selv, men der er altså mennesker, og især børn, som vokser op i fattigdom. Derudover synes jeg, at debatten har medført en kæmpe mistillid overfor arbejdsløse.

- Det er altså sådan, at man ikke kan få kontanthjælp, hvis man ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet, og du er forpligtet til at tage imod det arbejde, du kan få. Myten om, at man bare kan gå ned på kommunen og bede om kontanthjælp og derefter lægge sig hjem på sofaen, har intet med virkeligheden at gøre. Faktum er, at der ikke er arbejdspladser nok i Danmark, og det er ikke de arbejdsløses skyld.

LÆS OGSÅ:

Læs også: Ole Birk: Carina er IKKE undtagelsen - hun er reglen


LÆS OGSÅ:
Læs også: 'Fattig-Carina': Jeg ER altså fattig

- Vi skal sørge for, at det kan betale sig at arbejde. Man kan gøre vilkårene dårligere for dem, der er så uheldige at være ramt af arbejdsløshed, eller også kan man arbejde for, at de, der har nogle meget lave lønninger, som også ofte er dem med meget fysisk hårdt arbejde, får nogle bedre vilkår. Jeg synes, den sidste løsning er den bedste.

- Det er jo ikke mere end et par år siden, at en masse sosu’er stod på slotspladsen og kæmpede for højere løn, og på daværende tidspunkt lovede alverdens politikere guld og grønne skove, men det har vi ikke set meget til siden.

LÆS OGSÅ:

Læs også: Mette Frederiksen: Sagsbehandlere er for blødsødne


LÆS OGSÅ:
Læs også: Så meget ekstra får 'fattig-Carina' efter nytår

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR

Relaterede

Det læser andre