Det varme, tørre vejr tager livet af de danske pindsvin

Pindsvinet er haveejerens bedste våben imod dræbersneglene. Men på grund af det tørre, varme, solrige vejr dør de små piggede snegleædere.

Inden for de seneste par dage har formanden for Pindsvinevennerne, Kirsten Fournais, modtaget mindst 40 døende pindsvin i sin plejestation for pindsvin i Dragør, skriver Ritzaus Bureau.

- Pindsvin drikker halvanden til to deciliter vand om dagen. Vandet finder de i vandpytter og i dug i græsset. Men der har slet ikke været noget vand til dem her under tørken, siger Kirsten Fournais til nyhedsbureauet.

Det er dog ikke kun manglen på drikkevand, som slår de små svin ihjel. Uden regn forsvinder svinenes primære fødekilder, bænkebiddere, ørentviste og snegle, nemlig også.

Scroll ned og læs mere

Hunpindsvin er skruet sammen på den måde, at de skal være velnærede for at kunne klare parringstiden, som er i midten af juni. Er de ikke fede nok, sider de heller ikke formere sig. De kommer simpelt hen ikke i løbetid.

Falder bestanden betyder det, at det nye hold dræbersnegle-spisere bliver reduceret. Med den konsekvens, at snegleproblemet næste år kan blive enormt.

Og husk så endelig pindsvine-råd nummer et: Du skal ikke stille skåle med mælk ud i haven til de små. Mælk gør pindsvin syge. De har meget bedre af vand. Og vil man også fyre op under dyrene rent ernæringsmæssigt, så er løsningen kattetørfoder, siger Kirsten Fournais til Ritzau.