Lyt til artiklen

Inden 5. januar 2023 havde Lukas Jørgensen aldrig spillet en landskamp.

Knap fire uger senere står den 23-årige GOG-spiller nu med en guldmedalje om halsen. Han er verdensmester.

»Det er en fantastisk start på året. Jeg ved ikke, hvornår det går op for mig. Det er kraftedeme vildt. Det er jo sindssygt,« sagde han efter finalesejren på 34-29 over Frankrig.

Han var jublende lykkelig. Pavestolt. Ét stort smil, der i den grad afslørede, hvor vanvittigt det var at være med til – og så som debutant.

Lukas Jørgensen (yderst th) er til VM for første gang. Og det blev til en guldmedalje.
Lukas Jørgensen (yderst th) er til VM for første gang. Og det blev til en guldmedalje. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Lukas Jørgensen var dog ikke den eneste, der var stolt. For hans forældre sad i hallen blandt publikum, og fra tribunerne kunne de se deres søn være med til at løfte VM-pokalen.

»I alt virvaret løb jeg lige hurtigt ud og gav krammere til dem alle. Jeg bliver næsten rørt. Det er fantastisk, og jeg er så taknemmelig for det,« smilede Lukas Jørgensen, der også lige måtte trække vejret en ekstra gang.

For det var et stort øjeblik for både ham og dem.

»Der var ingen ord. Det var bare … vi stod bare og krammede, og vi var rørte allesammen. Det kan ikke være mere perfekt. Det er vildere, end min fantasi rakte til. Det har det været fra starten af slutrunden, og nu vinder vi, og det er med min familie med. Det kunne ikke være skrevet smukkere,« sagde Lukas Jørgensen.

Lukas Jørgensen havde for fire uger siden aldrig spillet en landskamp.
Lukas Jørgensen havde for fire uger siden aldrig spillet en landskamp. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Hans forældre og andre fra familien har været til stort set alle kampene, men fordi der stadig har været få coronarestriktioner for holdene, har han kun kunnet se dem på afstand.

Det har dog ikke været helt nemt at få øje på dem i mængden.

»De sendte et billede for nogle kampe siden med, at de havde købt nogle Jørgensen-trøjer. Det sagde jeg tak for, så er jeg da helt sikker på, jeg kunne lægge mærke til dem, når de stod i rødt og hvidt som de eneste …,« sagde han med et stort glimt i øjet.

»Jeg har ikke kunnet se dem, jeg har vinket op i det område, hvor jeg vidste, de sad, og jeg er sikker på, de har vinket tilbage,« lød det fra Lukas Jørgensen.

Han er nu noteret for ti landskampe – de otte af dem er ved årets VM, hvor han har scoret 22 mål.