Den svenske radiokanal Mix Metropol blev fredag morgen ufrivilligt hvervekanal for terrororganisationen Islamisk Stat. Det skriver 24malmo.se

Fredag morgen var musikmikset på den svenske radiokanal Mix Megapol en smule alternativt i forhold til kanalens sædvanlige musikprofil, der plejer at kredse om popartister som Ed Sheeran, Carly Rae Jepsen, Avicii og mange andre.

For klokken 8.35 begyndte sangen ‘For the Sake of Allah’ at spille løs. Det lyder umiddelbart ikke så vildt ophidsende, men der var flere svenskere, der fik frukosten og morgenkaffen galt i halsen. Sangen er nemlig en rekrutteringssang fra terrororganisationen Islamisk Stat. Sangens formål er med andre ord at få folk til at melde sig som krigere og jihadister. Og nu bragede den altså ud af højtalerne hos popelskende lyttere.

Det er i sig selv alvorligt at spille en hvervesang til IS, men sagen blev endnu værre, da sangen blev spillet flere gange i løbet af en halv time, før nogen brød ind og fik den stoppet.

»Der er nogen, der er gået ind over vores frekvens med en piratsender og på den måde sendt denne sang ud i æteren. Vi vil politianmelde dette og rapportere det til Post- og telestyrelsen,« forklarer Jakob Gravestam, der er informationschef på Bauer Media, der ejer Mix Metropol, til 24malmo.se.

Samtidig fortæller Jakob Gravestam, at mange lyttere nåede at henvende sig, inden der blev taget hånd om problemet.