Den australske forfatter Christopher Currie friede til sin kæreste i forordet i sin debutroman 'The Ottoman Hotel' og har nu fået et ja.

Ikke nok med, at den 28-årige nybagte forfatter er bogaktuel - så er han også godt på vej til at blive gift med sin kæreste Leesa Wockner efter at friet til hende i bogens forord.

Efter at have lavet den sædvanlige takkeliste til udgivere, venner, chefer og den lokale cafe, hvor Christopher Currie har tilbragt det meste af sin tid under omskrivningen af bogen, så følger der også en særlig hilsen til kvinden i hans liv.'Hvis det er muligt at blive mere forelsket med en person hver eneste dag, så er det det jeg gør. Til ære for min yndling, til ære for årsagen til, at jeg lever, Leesa Wockner, som, hvis hun læser dette, jeg håber vil indvillige i at gifte sig med mig uanset antallet af kommaer i denne sætning, lyder den kærlige hilsen i bogen.

Heldigvis for den unge forfatter, så var svaret fra kæreste et rungende 'ja'. Han præsenterede den færdige bog over et glas champagne på en tag-cafe, og Leesa Wockners blik faldt straks på ordene 'gifte sig med'.

- Så sagde hun: Ja, selvfølgelig vil jeg det endda før jeg gav hende lejlighed til at se ringen. Og her er anden ting i den forbindelse: Smykkehandlere må se at udstyre os med æsker, der er praktiske at åbne. Jeg brugte godt et minut på at åbne den under bordet og så faldt jeg ned på knæ. Jeg sagde: 'Er du sikker?', som er anden ting man ikke skal sige til én, der lige har sagt ja til at gifte sig med dig, men ikke desto mindre gik alt godt, fortæller Christopher Currie til det australske nyhedmedie 'Crikey'.Inden det småfamlende frieri havde forfatteren ventet en hel måned, hvor han gemte bogen for kæresten, og han indrømmede, at han havde været ret nervøs over, hvad han skulle sige til hende, når dagen oprandt.

- En ring er en ting at skulle gemme, en bog er en helt anden sag. Og jeg går ud fra, at de virkelig modige - eller dumme - var, at jeg vidste, at mit frieri vil være på print for evigt, og jeg ville virke som en idiot, hvis det ikke gik. Men nu er det mest sublime øjeblik i mit liv foreviget på den bedst tænkelige måde. Lad os se jer gøre det efter e-bøger, siger den nyforlovede forfatter.

Christopher Currie har før udgivet novellen 'Dearly Departed', men aldrig før en roman. 'The Ottoman Hotel' handler om Simon, hvis forældre forsvinder fra deres hotel, mens sønnen sover. Mens en halvhjertet politefterforskning tager sin begyndelse finder Simon ud af, at han ikke ved, hvem han skal stole på i byen, selv om indbyggerne i første omgang virker venlige. Ingen virker dog fast besluttede på, at Simons forældre skal findes igen.

Bogen har fået rosende ord på vejen, og den er kaldt en gribende fortælling om frygt og tab og Currie er samtidig blevet udnævnt til 'en af de mest intelligent unge forfattere i Australien'.

Men selv om han er banebrydende indenfor sit forfatterskab, så er Christopher Currie ikke den første, der frier i en selvforfattet bog. For to år siden benyttede økonomen Peter Leeson lejligheden til at fri til sin kæreste i bogen 'The Invisible Hook: The Hidden Economics of Pirates'.

'Jeg håber, at hun siger 'ja'. Hvis hun ikke gør, så må jeg slå mig på tilværelsen som sørøver, hvilket vil være svært eftersom jeg ikke kan finde ud af at sejle, skrev Peter Leeson i sit forord. Også han fik et rungende 'ja' til sit frieri.