Den tyske nyhedsoplæser Anja Reschke er på internettet blevet centrum for en stor debat, da hun i en direkte udsendelse opfordrede folk til at blive bedre til at hænge racister ud.

Opfordringen skete under den tyske tv-kanal ARD's nyhedsudsendelse, hvor hun primært målrettede sin vrede mod såkaldte kommentatorer.

Hun beskyldte dem for at bruge for hårdt sprog over for flygtninge, som i sidste ende er grunden til, at flygtninge bliver udsat for eksempelvis brandstiftelsesangreb.

I 2015 er antallet af angreb på flygtninge i Tyskland steget voldsomt, da der allerede har været over 400 angreb.

»Indtil for nylig var kommentatorer gemt bag andre navne, men nu er de ikke bange for at bruge sit eget,« siger Anja Reschke, som er vært på chef for programmet 'Panorama' på ARD.

»Det er åbenbart ikke længere pinligt at stå navn til den slags kommentarer. Tværtimod. Sætninger som 'beskidte skadedyr skal drukne i havet' får alt for mange likes og opbakning,« siger hun.

Torsdag var Anja Reschke nok engang i studiet, hvor hun kunne fortælle om alle de reaktioner, hun har fået på sine udmeldinger i direkte fjernsyn.

»Jeg er overrasket. Der var selvfølgelig de negative kommentarer, som man kunne forvente. Men at så mange er vendt positivt tilbage har virkelig glædet mig; det var jo også hele formålet med min kommentar.«

»Man læser altid de negative kommentarer og tænker 'Åh gud, hvad er der galt i det her land'. Men pludselig siger en masse mennesker 'nej, sådan er det ikke', og det viser, at folket stadig står på den rigtige side,« siger hun til tv-programmet Tagesschau.