Det er ikke altid lige let at være mor. Alligevel er det de færreste, der fortryder, at de har fået børn. Jeanne Measom er dog ikke  bange for at indrømme, at hun ofte ønsker, hun havde fået en abort.

Det skriver det britiske medie The Sun.

Britiske Jeanne Measom er mor til seks. Hendes to yngste børn er tvillinger, og den 51-årige mor indrømmer, at hun nogle gange fortryder, at hun fik dem. Det gør hende dog ikke til en dårlig mor, mener hun. Blot en ærlig en af slagsen.

De to tvillingedrenge er i dag otte år gamle.

»Jeg elsker dem, selvfølgelig gør jeg det. Men der var dage, da de var yngre, hvor jeg helt ærligt fortrød, at jeg havde fået dem,« siger hun til The Sun.

Da hun i 2008 som 42-årig blev gravid for femte gang, havde hun i forvejen fire børn på 10, 7, 4 og 1 år. Det kom meget bag på hende, at hun og hendes mand var blevet gravid igen. Hun overvejede stærkt at få en abort, men kunne alligevel ikke få sig selv til det.

Da hun længere henne i graviditeten fandt ud af, at hun ventede tvillinger, brød hun grædende sammen.  Hun græd i flere uger, kæmpede med voldsom kvalme og var til sidst så stor, at hun næsten ikke kunne bevæge sig. Jeanne Measom håbede, at hendes følelser ville ændre sig, når først børnene blev født.

Efter 38 uger kom tvillingerne til verden. Da hun så de to små nyfødte stirrede hun "traumatiseret" på dem, og anede ikke, hvad hun skulle stille op. Hun havde også »virkelig håbet på at få piger, men endte med  to identiske tvillingdrenge.« Alligevel kastede hun sig ud i at passe og pleje dem, så godt hun kunne.

Men den første tid var hård. Hun husker blandt andet tilbage på en aften, da drengene var blot 10 dage gamle og netop var faldet i søvn på samme tid. I stedet for at blive fyldt med varm, moderlig kærlighed over de to sovende babyer, var det eneste hun kunne mærke en følelse af fortrydelse. Hun blev ved med at spørge sig selv, hvad hun havde gjort, og hvorfor hun ikke havde fået en abort.

Hun håbede hele tiden, at de to små ville få hendes hjerte til at smelte, på sammen måde som hun havde oplevet det med sine andre børn. Men den moderlige kærlighed lod vente på sig.

Foto: Facebook/Jeanne Measom
Vis mere

Det var hårdt arbejde at tage sig af alle børnene, og den første lange periode var hun så udmattet, at hun ikke havde overskud til noget som helst. Faktisk skulle der gå et år, inden tvillingerne overhovedet fik et bad. Indtil da måtte de nøjes med vådservietter og ansigtsvask.

Da drengene var omkring et år gamle, var moderen ved at få nok. Hun kørte bil, mens tvillingerne sad på bagsædet og græd. Og mens hun sad der i overdøvende gråd, med hænderne på rattet og blikket i bakspejlet, var hun ved at drukne i dystre tanker.

Hun kunne bortadoptere dem, tænkte hun, eller hun kunne dræbe dem alle tre.

Heldigvis var det blot flygtige tanker. Hun fik sendt børnene i pasning et par timer om dagen, og det gav hende det ekstra overskud, hun havde brug for.

Selvom hun i dag elsker alle sine børn, også tvillingerne, lægger hun ikke skjul på, at jobbet som mor til seks er benhårdt. Også selvom hendes man Guy hjælper støtter og  hjælper så godt han kan.