Følg med i den seneste udvikling nederst i artiklen.

De fransk myndigheder har på et pressemøde bekræftet at andenpiloten bevidst holdt den anden pilot ude fra cockpittet og derefter styrtede flyet ind i bjergsiden.

Statsanklager i Marseilles Brice Robin har på et pressemøde torsdag udtalt, at optagelserne fra den sorte boks indikerer, at kaptajnen forlod cockpittet og efterlod andenpiloten alene tilbage.

Optagelserne viser også, at andenpiloten var i live og trak vejret helt indtil flyet ramte bjerget.

Læs også

Andenpiloten, som hedder Andreas Lubitz, trykkede bevidst på den knap, der nægtede kaptajnen adgang til cockpittet.

Ifølge statsanklageren påbegyndte andenpiloten bevidst nedstigningen. De anser det derfor for mest sandsynligt, at andenpiloten bevidst nægtede at åbne døren til cockpittet.

På grund af terrorsikring er døren til cockpittet låst. Personalet har en kode for at komme ind, men piloterne kan aktivt afvise et forsøg på at komme ind i cockpittet ved at trykke på en knap, efter at koden er blevet trykket. Andenpiloten trykkede bevidst på den knap, der nægtede kaptajnen adgang til cockpittet.

Optagelserne viser også, at andenpiloten var i live og trak vejret helt indtil flyet ramte bjerget.

Og han svarede ikke på henvendelser fra kontroltårnet, det eneste man kan hører på optagelserne fra den sorte boks er, at han sidder og trækker vejret stille og roligt indtil flyet rammer bjergsiden.

Følg med i udviklingen herunder - livebloggen kan tage et øjeblik at læse ind.