Lyt til artiklen

Det er ikke kun to amerikanske soldater, der får klap på skuldrene. Den 62-årig brite Chris Norman, som har tre børnebørn, deltog også i pacificeringen af den nu terrormistænkte mand.

David Cameron, den britiske premierminister, roste lørdag Chris Norman for et ekstraordinært mod, eftersom han sammen med to soldater formåede at afværge, hvad der ligner et potentielt terrorangreb. Samtidig blev Chris Norman tildelt en tapperhedsmedalje, og Frankrig hylder de tre mænd for deres heltemodige indsats.

FRANCE-NETHERLANDS-ATTACK-CRIME-TRANSPORT-POLICE-RAIL

Det skriver Daily Mail.

Fredag aften blev Frankrig ramt af frygten for terror endnu en gang. Den 26-årige marokkaner, som nu er terrormistænkt, stod ombord på et højhastighedstog i Bruxelles med et automatvåben, ni magasiner og en kniv, hvor han ifølge vidner affyrede skud og sårede den ene af soldaterne med kniv, inden han blev overmandet. Ingen blev dræbt, men tre mennesker blev såret.

Artiklen fortsætter under videoen:

Læs også:

 

»Jeg besluttede, at det måske var den eneste gang, jeg havde chancen for at indgå i et team og få fat i en terrorist,« fortæller Chris Norman om øjeblikket, hvor han hørte de amerikanske soldater tale om at gå på den nu terrormistænkte, hvis navn er Ayoub el-Qahzzani.

62-årige Chris Norman bor til daglig i det sydlige Frankrig, og hans første reaktion var ellers at sætte sig ned i et forsøg på at gemme sig fra gerningsmanden.

»Min første tanke var: Jeg vil sandsynligvis dø alligevel, så jeg kan lige så godt forsøge at hjælpe. Jeg vil hellere dø som den aktive, der gør en indsats, end at sidde i et hjørne og blive skudt,« siger han.

Læs også:

Hans 59-årige hustru, Martine Leonardy, er stolt af sin mand, selvom hun nåede at se ham på landsdækkende tv, før hun talte med ham.

»Jeg havde kun en hurtig snak over telefonen med ham, men han sagde, han var okay. Jeg er meget stolt af ham. Han fortalte, at han hjalp med at tackle terroristen, og at han gjorde det rigtige. Enten sidder du og kigger på, ellers bliver du vred og siger 'nu er det nok'. Det var først efterfølgende, det gik op for ham, hvad han egentlig havde gjort,« siger hustruen til Daily Mail.