____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>De Konservatives Brian Mikkelsen befinder sig i øjeblikket i stormfulde højder på et hotelværelse på 22. etage midt i New York, hvor orkanen Sandy hele natten har raseret millionbyen og indtil videre har kostet 13 mennesker livet.

- Vi har slet ikke noget elektricitet overhovedet, hele byen er mørklagt her på Manhattan. Det eneste man kan se er udrykning nede på gaden. Jeg står på 22. etage og har været oppe hele natten, for det har været sådan, at man krydser fingre for, at byen ikke bliver væltet fuldstændig omkuld. Der er træer, der er væltet, møbler der er væltet, men her i det område, jeg er i, er der ikke nogle bygninger, der er væltet omkring eller noget, fortæller han fra sit hotelværelse.

250.000 mennesker på Manhattan er uden strøm og i alt står 6,5 mio. i området uden elektricitet. Brian Mikkelsen fortæller, at folk har tændt stearinlys, bruger nødgeneratorer til deres køleskabe og holder sig orienteret om stormens færden via battteridrevne radioer. Selv følger han med på nettet eller løber en tur ned af trapperne til hotellets lobby. Elevatoren tør han ikke tage, af frygt for at sidde fast.

- Jeg tør ikke tage elevatoren fordi jeg er på 22. etage, så jeg går op og ned af trappen. Jeg tør ikke sidde fast i elevatoren, siger han.

Brian Mikkelsen er en del af en danske FN-delegation, der skulle have deltaget i en række møder mandag, men det satte Sandy en stopper for. Først senere på tirsdagen regner han med, at de kommer i gang igen. For lige nu ligger New York øde og har fået skrammer.

- Det er underligt, for jeg har været i New York rigtig mange gange og nu står jeg her ved en tom by. Det er en by, som man siger aldrig sover, men nu er New Yorkerne gået i hi, og det har virkelig fået nogle skrammer i løbet af natten som de ikke er vant til, siger Brian Mikkelsen, der fortæller, at indbyggerne i New York ikke er vant til sådan en storm.

- Det påvirker dem meget, for New Yorkerne er ukuelige og altid optimistiske. Dem jeg snakkede med i løbet af aftenen var meget bekymrede for deres familie og deres hjem. Der er evakueret en masse, og de dødsfald og store skader der har været, gør selvfølgelig også folk bekymrede, siger han.

Brian Mikkelsen og resten af de danske politikere skal være i New York de næste 14 dage, og de er alle klar til at genoptage arbejdet når stormen har lagt sig.

- Der er ingen af os i den danske politiske delegation, der har været i nærheden af at være i fare for noget som helst, siger han.