Gaddafis tilbageslag mod folkeoprøret i hans land når nu uanede dimensioner efter, at en gruppe modstandere af diktatoren er fundet begravet levende i det nordlige Libyen.

Libyske revulotionære fortæller til tv-stationen Sky News, at de har fundet en gruppe på syv fanger, som var blevet levende begravet i et underjordisk kammer. Forbrydelsen havde fundet sted i et frygtet område, der i mange år har tilhørt regeringen og som nu er indtaget af folket.

Gruppens redningsfolk har berettet, at de hørte stemmer under jorden, og derfor begyndte at grave igennem lag af jord og nylagt cement for at finde de syv mænd, hvor af flere var tæt på at omkomme.

Sky News er blevet vist stedet, som ifølge stationens reportere hverken har en indgang eller udgang. En del af de syv mænd har været Gaddafi-modstandere, mens andre er soldater, som har gjort oprør mod diktatoren.De er nu indlagt til hospitalsbehandling.

Samtidig er hulen blevet udforsket og afslører nye hemmeligheder om Gaddafi-regimet. Det er en del af en underjordisk labyrint med plads til, at et militærkøretøjer kan passere og består af bunkere, fængselsceller og ammunitionslagre.

Disse lagre er nu plyndret for militære værdier af de revolutionære. De efterladte fængselsceller bærer vidnesbyrd om, at adskillige fanger har tilbragt deres tid her. De indsatte har brugt cigaretskodder til at skrive deres egne og deres koners navne. 

Der går rygter om, at tunellen kan have være en underjordisk forbindelse til Muammar Gaddafis residens udenfor byen, men indtil videre har ingen fundet vej.

Se videoen fra Gaddafis underjordiske bygninger her