Indiske myndigheder siger nu, at de første meldinger om overlevende fra det tragiske flystyrt nær Islamabad i Pakistan onsdag morgen ikke var korrekte. Alle 146 passagerer og seks besætningsmedlemmer har mistet livet.

Flyet kom fra den pakistanske havneby Karachi, og styrtede ned under landingen nord for Islamabad. Kort forinden havde kontroltårnet i lufthavnen mistet kontakten med flyet.

Ifølge det indiske nyhedssite Times Now havde flyet ikke fået lov til at lande på grund af travlhed på landingsbanen, og piloten blev derfor bedt om at blive i luften.

I stedet styrtede flyet ned i Margalla Hills, et højdedrag nord for hovedstaden Islamabad.

Myndighederne meldte om først fem, så seks, så otte og til sidst mellem 40 og 45 overlevende, men det har de nu trukket tilbage ifølge den indiske avis Hindustan Times.

Islamabads politichef, Bani Amin, siger, at redningsfolk har bjærget alle lig fra det udbrændte vrag.

- Alle lig er blevet bjærget. Jeg kan ikke give det eksakte tal, da de fleste af dem er i småstykker, siger politichefen ifølge Ritzau.

- Alt vi kunne se var forkullede hænder og fødder. Jeg samlede to hoveder, to ben og to hænder i en pose, fortæller Arshad Javed fra redningsmandskabet.

Syv børn var ombord, hvoraf de to var spædbørn.

En stor redningsaktion blev straks sat i gang. Flyet styrtede ned i et svært tilgængeligt bakket område, hvor der er ingen veje er, så helikopterer blev sat ind. Frivillige hjalp til med det vanskelige redningsarbejde.

Det vides endnu ikke, om vejret har været en faktor i flystyrtet. Monsun-sæsonen er i fuld gang i Pakistan, hvor det regner stort set uafbrudt fra juni til september. Uvejret har også gjort redningsarbejdet vanskeligt.

Flyet var fra selskabet Airblue, der flyver indenrigsruter i Pakistan og til Storbritannien, De Arabiske Emirater, Oman og Tyrkiet.

B.T. følger sagen...