Lyt til artiklen

Ca. 750.000 danskere er lige nu på vej til at udvikle type 2-diabetes. Vi guider dig til den bedste forebyggelse og behandling.

Måske ved du det allerede: At type 2-diabetes er en alvorlig sygdom, at den er arvelig, og at du selv kan gøre en hel del for at undgå den ... Men noget kunne alligevel tyde på, at informationen halter gevaldigt et sted. Et næsten svimlende antal danskere - 200.000 - går allerede rundt med sygdommen i kroppen - uden at vide det. Ingen mistanke overhovedet.

Samlet set er ca. 750.000 danskere lige nu på vej til at udvikle type 2- diabetes - rigtig mange af dem uden at bekymre sig særlig meget om det. Selv om prisen kan blive skyhøj i form af øget sygelighed, måske invaliditet og tidligere død. De går rundt med den berømte tikkende bombe i kroppen.

Allerede i dag har en kvart million danskere diagnosen type 2-diabetes, mens kun 25.000 har type 1-diabetes.

Læs en prøveudgave af guiden her (klik for stor version):


Professor Allan Flyvbjerg, førende diabetesforsker og mangeårig formand i Diabetesforeningen, vurderer, at i tusindevis at menneskeliv kunne reddes hvert år, hvis sygdommen blev opdaget tidligere, livsstilen hurtigere ændret, og der blev givet nødvendig medicin.

I England har man netop udregnet, hvor mange der årligt dør af type 2- diabetes, og som kunne være reddet ved en indsats i tide. 24.000 englændere dør helt unødvendigt, afslører rapporten. Allan Flyvbjerg mener ikke, situationen er meget bedre her i Danmark.

Det får du med B.T. Plus:
- En 16 sider guide du kan læse på skærmen eller hente som en pdf-fil, du kan gemme eller printe.
- Guiden indeholder bl.a.
- Test dig selv
- Sådan forebygger du
- Sådan ændrer du din livsstil
- Det gør diabetes ved din krop
- Kost og diabetes

Med et B.T. Plus-abonnement vil du få adgang til alt vores stof, herunder vores omfattende katalog af sundhedguides. Læs f.eks. hvordan du , hvordan du får  eller vores .
Du kan naturligvis også nøjes med at købe denne guide for sig selv.

Samlet set er ca. 750.000 danskere lige nu på vej til at udvikle type 2- diabetes - rigtig mange af dem uden at bekymre sig særlig meget om det. Selv om prisen kan blive skyhøj i form af øget sygelighed, måske invaliditet og tidligere død. De går rundt med den berømte tikkende bombe i kroppen. Allerede i dag har en kvart million danskere diagnosen type 2-diabetes, mens kun 25.000 har type 1-diabetes.

Læs hele guiden her (klik for stor version):