Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Rikke Møller Pedersens verdensrekord i 200 meter brystsvømning vil gå over Danmarks idrætshistorie som en af de absolut største præstationer. Det mener Dansk Svømmeunions sportschef, Mikkel von Selen.

Idræts-historiekerne kan godt begynde at sætte sig til tasterne. Der skal omgående tilføjes et navn til listen over de største danske præstationer gennem tiderne. Rikke Møller Pedersen har nemlig torsdag aften gjort sig fortjent til at optræde blandt de allerstørste.

- Det er aldrig sket før i moderne tid, at en dansker sætter verdensrekord i en olympisk svømmedisciplin. Det har Rikke (Møller Pedersen, red.) gjort med sin grotesk hurtige tid, 2.19.11. For mig er det her fuldt ud på højde med de største danske præstationer, og hun indskriver sig i dansk idrætshistorie, siger Mikkel von Selen, der mener, at præstationen er ekstra stor, fordi svømning er en kæmpe international sportsgren og ikke blot dyrkes af atleter i en håndfuld lande.

- Svømning er en af verdens mest prestigefyldte idrætsgrene. Sporten er kæmpestor, og der bliver brugt tonsvis af ressourcer fra rigtig mange af de 179 nationer, der er med her til VM. Man sætter ikke bare en verdensrekord, og Rikkes (Møller Pedersens, red.) præstation er fænomena, siger sportschef Mikkel von Selen.

Den danske hovedperson har omgående trukket sig tilbage fra offentlighedens bevågenhed. Fredag venter nemlig finalen i 200 meter bryst, og den totale triumf skal fuldendes med VM-guld.

- Nu giver vi Rikke ro. Min telefon er rødglødende, men hun skal ikke stresses. Finalen er vigtig, selvom Rikke allerede har sat verdensrekord. Det bliver tæt, så hun skal være klar, selvom det er noget af en test at skulle få armene ned. Hun virker dog meget afklaret, siger Mikkel von Selen, der selv stod tæt på bassinet og overværede Rikke Møller Pedersens semifinale.

- Det er noget af det vildeste, jeg nogensinde har oplevet, og jeg har altså været en del år i gamet. De omkring 10.000 tilskuere gik amok, da de fornemmede, at Rikke var godt på vej mod verdensrekorden. Da hun så kom ind blev det endnu vildere, og vi havde selvfølgelig også svært ved at styre os. Sikke en omgang, lyder det fra Dansk Svømmeunions sportschef, Mikkel von Selen.

 

Andre læser også