FCM-træner Jess Thorup i højt humør efter hans rekonstruerede Superliga-tophold havde indledt fodboldforåret med sejr på 2-0 over AC Horsens

Det var en jublende glad Jess Thorup, der mødte pressen efter FC Midtjylland med sejr på 2-0 over AC Horsens havde konsolideret sig på Superligaens førsteplads.

»Vores start på fodboldforåret kan ikke være mere perfekt. Vi møder Superligaens fysisk stærkeste hold, men formår ikke desto mindre at fighte en to-måls-sejr i hus,« sagde FCM-cheftræneren til BT’s udsendte fodboldreporter i katakomberne under CASA Arena.

FC Midtjylland stillede i forhold til efteråret med et nærmest nykonstrueret hold:

Væk var store profiler som Alexander Sørloth, Filip Novak og Rasmus Nissen, der er erstattet af mindre profilerede spillere som Mads Døhr Thychosen, Andreas Poulsen og Zsolt Korcsmar.

LÆS OGSÅ: Se BTs karakterer til Horsens og FCM: Så I det, Brøndby?

»Der er rigtig mange omkring vores hold, der har sagt, at vi i løbet af vinteren har solgt guldet. Vi må se om de får ret. I maj gøres regnestykket op. Men jeg har altså en god og stor tro på vores trup. Vi er med på, at der måske er solgt lidt rutine, og at der i stedet skal lidt ungt talent ind på holdet. Men det er vi ikke bange for. Det er jo en del af vores strategi, at bringe de unge i spil,« sagde Jess Thorup, der understregede at han fortsat ser med stor optimisme på sit holds medaljemuligheder.

»100 procent. Det var så vigtigt at komme godt fra land. Vi kommer fra en efterårssæson med et hav af sejre. Heldigvis var vi tilstrækkelig dygtige og kloge til at tage tråden op med en sejr. Nu har vi sat de andre tophold under pres og fået signaleret, at vi ikke har tænkt os at lægge os ned, selvom der er nogle, der ikke tror så meget på os mere,« sagde Jess Thorup.

Anfører Jakob Poulsen forklarede FCM’s sejr med, at man mødte taktisk godt forberedt op til opgaven.

»Jeg er stolt over, at vi kan vinde en kamp som denne. Spillet var på den ujævne bane ikke verdens bedste. Men at vi under disse forhold besejrer et hold, der i denne sæson ikke har tabt på hjemmebane, er intet mindre end fremragende. Så selvom vi har skiftet en del ud i truppen henover vinteren håber og tror jeg på, at vi stadig kan vinde DM-guld,« sagde Jakob Poulsen.

Han så Paul Onuachu bringe FC Midtjylland foran 1-0 efter blot syv minutters spil, og da kampens ordinære spilletid var udløbet, slog debutanten Frank Onyeka til med fuldtræfferen til 2-0.

»En bedre debut kan jeg ikke få. Det var dette, jeg på forhånd havde drømt om,« sagde den 20-årige nigerianer, der i FCM’s testkampe før Superliga-foråret både har spillet i højre back og midtbanefløj.

»Mod AC Horsens blev jeg benyttet som hængende angriber. Jeg er ligeglad med, hvilken position jeg spiller. Det vigtigste er at jeg får spilletid,« sagde Frank Onyeka.

AC Horsens-træner Bo Henriksen ærgrede sig over nederlaget.

»Jeg synes det var ufortjent, at vi tabte. Efter min mening var vi bedre end dem. Men det blev udslagsgivende, at de var mere kyniske i afslutningerne end os,« sagde Bo Henriksen, der synes, at FCM’s hold var bedre i efteråret.

»Da de besejrede os i Herning, kunne vi i modsætning til denne gang intet indvende mod resultatet. Så selvom vi taber, synes jeg, at vi skal være stolte over, at vi i denne kamp var bedre end Danmarks for tiden bedste hold,« sagde Bo Henriksen.