Esbjerg var milevidt fra en sejr i søndagens 1-2-nederlag til FC København.

FCK har investeret kraftigt denne sommer i jagten på at bryde de seneste to sæsoners jyske mesterskabsdominans.

En af dem er den slovenske landsholdsspiller Benjamin Verbic, der drev gæk med Esbjerg-forsvarene med sine snævre driblinger. Det var dog et andet ’nyindkøb’, nemlig Marvin Pourié, der stod for den første scoring, da han på en frispilning fra Nicolai Jørgensen sendte bolden ind via stolpen.

FCK var altdominerende i første halvleg, og det udmøntede sig i endnu en scoring. Esbjergs målmand, Martin Dubravka, droppede fælt efter et relativt ufarligt skud fra kanten af feltet fra Nicolai Jørgensen.

Efter pausen faldt kampen i tempo, men hele tiden med FCK-mandskabet i fuld kontrol. Men så dukkede indskiftede Mikkel Vestergaard op og headede bolden i mål til 1-2 og skabte spænding i de døende minutter – dog uden at Esbjerg fik point ud af opgøret.

Dermed fik FCK en perfekt start på deres Superliga-sæson, hvor kun et mesterskab kan betegnes som en succes.