FC Midtjylland-træner Jess Thorup havde en lille kanin i hatten efter den imponerende 1-0-sejr over Southampton i Europa League-kvalifikationen. Thorup kunne afsløre, at klubben i morgen præsentere en ny spiller.

Den tidligere U21-landstræner ville dog ikke løfte sløret for, hvem spilleren er.

»Det må du vente med at se til i morgen,« sagde han.

Til hvilken position er det?

»Han hører nok til i den defensive ende af banen.«

Ifølge Ekstra Bladet er der tale om den 25-årige tjekkiske venstre back, Filip Novak. Tjekken har offensive kvaliteter, og han scorede sidste sæson 11 mål i 29 kampe for Jablonec, som tidligere slog FC København ud af Europa League.

Jess Thorup havde også svært ved at forstå den præstation, holdet netop havde leveret.

»Vi snakker næsten et mirakel. Vi møder et af holdene fra en af de bedste rækker. Det må være en monsterskuffelse for dem,« sagde han til TV3+ efter kampen.

Midtjysk jubel efter kampen

Den første kamp i Southampton sluttede 1-1, og FC Midtjylland stod derfor med et godt udgangspunkt før returopgøret. Og midtjyderne blev ikke ramt af de gummiben, der ellers har karakteriseret de danske holds præstationer i Europa i år. Det var Jess Thorup selvsagt meget tilfreds med.

»Inden kampen snakkede vi om, at vi kunne skrive historie. Vi har alle drømmen om at komme ud på den store scene. Vi vidste, det ville blive svært, men det lykkedes. For os er det en stor forløsning. Nu får vi mulighed for at komme ud og blive målt og vejet på den store scene. Det er stort for os alle.«

Der er lodtrækning til gruppespillet i Europa League fredag.