FC Nordsjællands grundfilosofi er velkendt. Unge spillere skal have chancen på et niveau, der gør FCN til en fast bestanddel af Superligaens bedste selskab og fremadrettet gør dem attraktive for udenlandske klubber.

Det er derfor ikke overraskende, at FC Nordsjælland har modtaget en henvendelse på den talentfulde stopper Andreas Maxsø.

Ifølge BTs oplysninger har Tyrkiets nummer fire Istanbul Basaksehir spurgt FC Nordsjælland om muligheden for at købe 21-årige Andreas Maxsø. Men selv om interessen fra Istanbul-klubben, der skal spille Europa League næste sæson, er brandvarm, så er FCN iskolde. Nok lever man af at sælge spillere, men tidspunktet skal være rigtigt for både klub og spiller, og det er ikke nu.

»Vi har bevidst valgt at satse på de unge spillere, og mange af dem har via gode præstationer øget opmærksomheden på sig selv, og det kan vi godt mærke fra udenlandske klubber,« siger sportschef Jan Laursen.

»I forhold til Andreas Maxsø har vi dog ingen ambitioner om at sælge ham nu, da han fortsat kan lære meget i FCN, og han bør få den ballast som eksempelvis Jores Okore fik ved mange Superliga-kampe inden han skiftede. Og så handler det selvfølgelig også om, at vi er ambitiøse som klub, og at vi ønsker at angribe i den kommende Superliga-sæson.«