De røg i sidste uge ud af DBU Pokalen efter et sviende nederlag mod FC Fredericia fra 1. division. Og i aftes gik det så galt i Superligaen, da AGF tabte 0-3 til FC Midtjylland. Alligevel var det en forholdsvis optimistisk Glen Riddersholm, der mødte pressen.

»Jeg synes ikke, at vi er i krise. Hvis vi tager FCK, Brøndby, FC Midtjylland og måske FC Nordsjælland væk har vi i denne sæson en Superliga med 10 hold, der kæmper bravt om at sætte noget stabilitet sammen,« sagde AGF-træneren og tilføjede:

»Jeg synes heller ikke, at vi er ramt mentalt. Så ville vi (med sejren over FC Nordsjælland, red.) ikke have være i stand til at rejse os efter det sviende nederlag som mod Randers. Men vi kan ikke sige os fri af, at der er ekstraordinær stor opmærksomhed omkring AGF, og når man kommer som ny spiller, tager det tid at vænne sig til det.«

Glen Riddersholm erkendte dog, at nederlaget mod FC Midtjylland var fortjent.

»I nogle sekvenser var der klasseforskel. Skal vi have point i en kamp som denne, skal vi kende vores besøgelsestid i de små muligheder, vi har, og dem var der vel en tre stykker af,« sagde han.

AGF-direktør Jacob Nielsen lignede en rystet mand, da han efter kampen forlod stadion.

»Jeg synes, det er naturligt, at man ser sammenbidt ud, når man er blevet spillet fuldstændig af brættet. Men jeg vil ikke sige, at jeg var rystet. FCM var fra start til slut bedre end os i alle spillets facetter,« sagde Jacob Nielsen, der til gengæld nægtede at udtale sig om de sportslige perspektiver nederlaget har.

»Spørg vores sportschef. Jeg gider ikke at tude, hver gang vi har tabt en fodboldkamp,« sagde Jacob Nielsen.

Sportschef Peter Christiansen var enig i både Glen Riddersholms og Jacob Nielsens udlægning af resultatet.

»Vi møder et hold, der har større kvaliteter end os. Det tror jeg, at alle der så kampen, er enig med mig i. Men det er små fejltagelser af os, som FCM straffer benhårdt, og det skal de naturligvis have ros for,« sagde Peter Christiansen, der trods alt ser lyst på AGFs fremtid.

»Jeg vil tro, at vi på et tidspunkt når op på FCMs spillemæssige niveau. Men hvor lang tid, der kommer til at gå, ved jeg ikke. Læren af kampen mod FCM er, at spillerne fremadrettet må træne med højere intensitet og større kvalitet for at nå op på deres niveau. Når man har mødt et hold, der er bedre end en selv, oplever man, at der er noget at stræbe efter, og det er der bestemt her,« sagde Peter Christiansen.

Til gengæld var humøret i top i FCM-lejren.

»Jeg synes, vi spiller en fin kamp, og det er altså rigtig fedt, at vi har skiftet system. 3-4-3 passer perfekt til de mange offensive spillere, der er i truppen,« sagde midtbane-veteranen Jakob Poulsen, der sørgede for den målgivende aflevering til Paul Onuachu, da FC Midtjylland kom foran 1-0, og fuldtræfferen på straffespark til 2-0.

»Det var altså ikke for at provokere mit gamle hjemmebane-publikum her i Aarhus. Men det er altså sjældent, at man kan fejre en scoring med et længdespring i en sandgrav på et dansk fodboldstadion. Så da chancen bød sig, valgte jeg at slå til,« sagde Jakob Poulsen, der var AGF’er fra 2008 til 2010, med et stor smil.

FCM-træner Jess Thorup delte roser ud til sit hold.

»Det var fint at se, at vi som hold forsvarede os så godt, at AGF havde svært ved at producere chancer. Og da vi samtidig fortsatte de gode offensive takter, som vi har vist i vores seneste kampe, er vi svære at spille mod,« sagde Jess Thorup, hvis tropper nu ligger nummer to i Superligaen.

»Det er et øjebliksbillede, men selvfølgelig er det rart at være tophold. Den selvtillid vi har i øjeblikket betyder, at vi spillemæssigt tager nogle kvantespring kamp efter kamp,« sagde Jess Thorup.