Klokken 16 på en højhellig søndag var Per Strandstoft bogstavelig talt ved at køre ind i mænd med bukserne nede om anklerne.

»De står bare dér, helt åbenlyst. 10-12 mænd i pænt tøj, der har sex med hinanden.«

Det fortæller 39-årige Per Strandstoft fra Middelfart om den søndag, hvor han om eftermiddagen dyrker sin helt store hobby, mountainbike, i Staurby Skov, som ligger tæt ved motorvejen ved Middelfart.

En hobby, der står i skærende kontrast til en anden fritidsinteresse, som han helt ufrivilligt bliver vidne til.

»Jeg bemærker først to velklædte mand, hvor den ene har bukserne nede og jeg tror, han tisser. Men så ser jeg, at der står yderligere fem mænd, der er i gang med at give hinanden blowjobs,« fortæller Per og pointerer:

»Det er lige før, de står ude på cykelsporet, og jeg kører nærmest nogle ned. Så tæt på er jeg.«

Det er velkendt, at mænd mødes i Staurby Skov for at have sex med hinanden. Faktisk bliver området kaldt for ‘bøssernes paradis’, fortæller Per – med respekt:

»Der går vandrehistorier om, at homoseksuelle mødes der. Men jeg har aldrig hørt om nogen, der har været vidne til noget.«

Men det er der nu blevet lavet godt og grundigt om på.

I Middelfart har man nemlig et lokalt mountainbikespor, og 1. januar blev det udvidet, så ruten går forbi den del af skoven, man kalder 'bøssernes paradis'.

Og det, synes Per Strandstoft, er et problem. Han understreger, at han ikke bliver krænket af mænd, der har sex med hinanden, men alligevel er han påvirket af situationen og ser ikke, at de to hobbyer kan forenes lige foreløbigt:

»De ænser mig slet ikke, og jeg er så tæt på dem. Jeg ved selvfølgelig ikke, om det er en del af showet at blive set. Og selvom man er en voksen mand, bliver man forlegen som et lille barn, når man ser sådan noget. Forarget.«

Og apropos børn:

»Jeg synes, det var forkert at åbne sporet, så folk kommer i den del af skoven. Det går jo ikke, at børn bliver vidne til sexorgier.«

Per Strandstoft har ikke lyst til, at han og andre mountainbikeryttere skal ’overtage’ området for de seksuelle esskapader. Ifølge ham har de mindst lige så meget ret til at være der, som han har:

»I princippet kom de der først. Og hvis der ikke bliver lavet en aftale om, hvem, der bruger den del af skoven, hvornår, så tænker jeg at holde mig væk fra den del fremover,« fortæller han.

Chris Johansen, der er en af de frivillige, som har været med til at lave mountainbikesporene, mener, at der med tiden er mulighed for at gøre noget ved problemet:

»Det ’blå’ spor er ret nyt, og det er først efter nytår, at det er blevet forbundet til de andre. Derfor kan det være, at de mænd, der kommer der, med tiden vil søge væk,« fortæller han til TV 2/Fyn.

Han understreger dog, at mountainbikerne, heriblandt Per Strandstoft, ikke vil skræmme nogen væk fra skoven. For ham er det nemlig underordnet, om det er mænd, kvinder eller begge dele, der har sex – han vil bare ikke være vidne til det.