Lyt til artiklen

SE BILLEDERNE FRA DE KONGELIGES ANKOMST TIL HADERSLEV FORUD FOR SØNDAGENS PRINSEDÅB I BILLEDGALLERIET NEDENFOR TIL HØJRE.

Kongeskibet er i dag ankommet til Honnørkajen i Haderslev. Ombord var prins Joachim og hans familie, samt lilleprinsens farmor og farfar

Sønderjyderne har som sædvanlig ventet med spænding - hvornår kommer kongefamilien mon....
I dag blev spændingen udløst, da prins Joachim, prinsesse Marie, Nikolai, Felix, deres nye lillebror, samt farmor Magrethe og farfar Henrik ankom med Dannebrog til Honørkajen i Haderslev. Anledningen er selvfølgelig den lille, ny prins' dåb på søndag.

Fra havnekajen går turen for regentparrets vedkommende til Gråsten Slot, hvor regentparret tit ferierer om sommeren. De tre små prinser, Nikolai, Felix og deres lillebror, tager med prins Joachim og prinsesse Marie til Møgeltønder, hvor parret normalt bor. Men allerede på søndag ser de farmor og farfar igen - og resten af familien.

Prins hvad for en fisk?

Da danskerne blev præsenteret for navnene Nikolai og Felix, blev mange overrasket. Især navnet Felix fik flere studieværter og kommentatorer til at udbryde et "Det var kattens".

Og derfor er er mange sikkert ekstra spændte på, hvad vi kan forvente os af overraskende navne fra Joachim og Marie. Spekulationer i, hvad den lille guldklump skal hedde, har for længst fyldt godt i medierne og tidligere navneforsker Eva Meldgaard fra Københavns Universitet siger til bt.dk, at vi sagtens kan forvente os et specielt navn, lige som de to brødre har.

- Jeg tipper på Benjamin til fornavn, for det kan udtales både på fransk og dansk. Og så hedder Maries bror også Benjamin, siger hun.

Men som bekendt er det ikke nok med ét navn til en prins - sådan nogle får traditionelt fire fornavne.

- Han får nok noget med fra både morfar og farfar, altså Alain og Henri. men det ville være synd at kalde ham Alain til fornavn. Muligvis kommer der et Joachim ind, men den lille ny kommer højst sandsynligt ikke til at få et traditionelt kongenavn som Frederik eller Christian, siger Eva Meldgaard og slår fast, at hendes bud er "Benjamin Alain Henri Joachim.

SE BILLEDERNE FRA DE KONGELIGES ANKOMST TIL HADERSLEV FORUD FOR SØNDAGENS PRINSEDÅB I BILLEDGALLERIET OVENFOR TIL HØJRE.