I bogen 'Overklasseliv' citerer forfatteren greve Christian Ahlefeldt-Lauervig, der har fremsagt den dystre spådom. Greven mener, at det er op til Frederiks børn at videreføre kongehuset. Ekspert er uenig.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>- Om 50 år har vi ingen adel mere. Vi har ikke noget kongehus. Vi har ikke noget mere. Det er en naturlig udvikling, som jeg ikke begræder, men blot konstaterer, sagde greve Christian Ahlefeldt-Lauervig i 2004 til Børsen ifølge bogen 'Overklasseliv', der er skrevet af Søren Jakobsen. 

Til Se og hør i denne uge siger greven:

- Hvad jeg sagde dengang, blev taget meget ilde op, så jeg vil ikke kommentere det yderligere.

Men argumentet dengang var klart og han står stadig ved det.

- Vi er i det 21. århundrede, hvor ting udvandes, når der ikke længere er noget incitament eller økonomisk argument for, at det er en bestemt type mennesker, der ejer godserne, sagde greven til Børsen.
Men det er Lars Hovbakke Sørensen, der er ekstern lektor i historie og ekspert i kongehuset, uenig i.

- Der er meget, der taler for, at vi bevarer kongehuset. Det afhænger af, hvordan de kongelige selv varetager opgaven, siger han til B.T.

- Det er mange år siden, kongehuset har haft politisk indflydelse, men jo mere fragmenteret samfundet bliver, desto mere er der behov for en samfundsinstitution, der samler, siger Lars Hovbakke Sørensen og forklarer, at kongehusets popularitet har været støt stigende fra 1970'erne til 1990'erne, og siden da har ligget nogenlunde stabilt med en opbakning på mellem 70 og 80 procent blandt befolkningen.

Han peger på, at det er de fremtidige regenter, der har størst betydning for de royales overlevelse på tronen.

- Hvis det udvikler sig til et jetset uden berøring med folket, så kan det gå galt. Det afhænger af, hvordan Frederiks børn bliver. Om de får en rolle, hvor de fylder positivt i folks bevidsthed, siger Lars Hovbakke Sørensen.

Og greven er enig i, at Christian og hans søskende får stor betydning for kongehusets overlevelse.

- Det kommer igen an på, hvordan tiden former sig, og om Frederik har nogle kloge og dygtige børn, siger han til Se og hør.

HVAD MENER DU? ER KONGEHUSET VÆK OM 50 ÅR. DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR