Dronning Margrethe har igen skabt kostumer og kulisser til et af H. C. Andersens populære eventyr. Denne gang er det 'Svinedrengen', der fra i morgen kan ses som ballet på Pantomimeteatret i Tivoli.

- Det er et af de sjove H. C. Andersen-eventyr. Jeg har altid synes, det er morsomt, fortæller Hendes Majestæt, da hun onsdag overværer generalprøven i Tivoli.

Hun forklarer, at stykket handler om en prinsesse, der er så kunstig, at hun kun bryder sig om kunstige ting. Hun lader sig derfor ikke mærke af prinsens ægte blomst og ægte nattergal. Og den konstellation kan være svær at vise i ballettens verden.

- Det hele er abstrakt, når man danser og ikke siger ord. Så må man vise det. Nattergalen og blomsten skal fremstå mere ægte end alt det andet. De andre personer skal være mere kunstige, og det er det, jeg har prøvet at vise med de vilde farver og skørter. Alle personer ved kejseren er stivere i tøjet. Det er alt sammen noget, der vipper, hvor imod prinsens kostume er mere blødt, naturligt og graciøst. Det var mit bud på, hvordan man kan vise to verdener uden at snakke, forklarer Dronning Margrethe.

Hendes Majestæt har arbejdet tæt sammen med koreograf og iscenesætter Dinna Bjørn, og de to har været ret enige om stykkets udformning. Så man kunne jo godt få den mistanke, at titlen som majestæt maner visse diskussioner i jorden og giver ekstra privilegier. Men sådan forholder det sig ikke, forsikrer Dinna Bjørn.

- Man glemmer, at det er majestæten, man taler med. Hun bliver en samarbejdspartner ligesom alle andre.

Det giver James Price, der står for musikken, hende ret i.

- Dronningen indgår på lige fod med andre. Præcis som i enhver anden teaterproduktion, siger han.

Det er fjerde gang, Dronning Margrethe sætter en forestilling op på Pantomimeteatret. Og hun er ikke i tvivl om, hvad der driver hende.

- Det at lave noget og være med til at skabe noget er fantastisk inspirerende. Jeg elsker det der med at finde på.

Stykket har premiere torsdag den 16. juli og kører frem til den 20. september.