Politikere står bag nyt satire-site om politikere

På Facebook er satiresiden 'Livets gang på Borgen' blevet en stor succes. Siden starten for en måned siden, er over 8.000 fans kommet til. 

Livets gang på Borgen 2
om aktuelle sager inden for dansk politik.

Og det er faktisk to politikere, der sammen med en tredje står bag siden. De har en klar mission. Der skal ryddes op i hykleri og rygklapperi i dansk politik, fortæller en af bagmændene, der ikke ønsker sit navn frem.

Livets gang på Borgen 2

- I bund og grund synes vi der er for meget hykleri og for meget partifnidder, forstået på den måde, at hvis en repræsentant for et parti siger noget, så siger alle partisoldater, at det er en fantastisk ide. Og hvis det derimod er en fra et andet parti, der siger det så er det en latterlig ide og har ikke livets gang på jord, selvom det er præcis samme ide, siger han. Vi regner ikke med at kunne gøre så meget ved det, men vi vil gerne pille lidt i det her partisoldateri, siger han. 

To af bagmændene er medlemmer af politiske partier - en af dem på venstrefløjen, den anden på højrefløjen, men det har ifølge dem selv ikke indflydelse på deres valg af ofre. Det vil gerne dele sol og vand lige.

Livets gang på Borgen 2

- Vi forsøger. Der er to partier vi ikke har været så grove overfor endnu. Det er Dansk Folkeparti og Enhedslisten, og vi skal nok komme til dem. Selvfølgelig er der mere fokus på regeringen, da det nu engang er dem, der har ledelsen. Vi repræsenterer rød og blå stue, og vi er blevet beskyldt for at være Enhedslistens lakajer, og er også blevet beskyldt for at være en del af Venstres pressetjeneste. Så jeg tror vi rammer meget godt, siger han.

På den første måned har de fået mange positive henvendelser fra politikerne og flere politikere har også delt billederne på deres egne sider, så de frygter ikke at komme i problemer ved at udgiver sig for at være valgte folketingspolitikere. De havde det dog med i overvejelserne da de startede siden. 

- Jo det har vi tænkt over, men vi tror ikke, at det vil komme så langt i og med vi skriver nede under, at det er 'Livets gang på Borgen'. Der er flere politikere, der har delt vores billeder, og det er vi meget meget glade for. Og vi ved, at der bliver talt om billederne inde på borgen, siger han.

Se flere eksempler på de sjove Facebook-opdateringer på Livets gang på Borgens Facebook-side her.

Livets gang på Borgen 2