Helt ind i hjertet af SF begynder frustrationen at brede sig over partiets gruppeformand Ole Sohns håndtering af sin egen fortid. Nu råder et af medlem af SF's folketingsgruppe sin partifælle til at sige undskyld.

- Jeg synes egentlig, at Ole adskillige gange har beklaget, at han har deltaget i det projekt. Men hvis det var mig, så ville jeg sige undskyld, siger folketingsmedlem Kristen Touborg (SF) til bt.dk

Kristen Touborg står ligeledes i dag frem med sin formaning i Ekstra Bladet, hvor han uddyber sit råd til Ole Sohn.

- Det var en tåbelig opførsel og en tåbelig ideologi. Det synes Ole jo også selv i dag. Så kan jeg ikke se, der er noget problem i at give en undskyldning, siger Touborg. 

VED DU NOGET - TIP B.T. HER

B.T. har siden i fredags afdækket Ole Sohns kommunistiske fortid. Således har avisen dokumenteret, hvordan Ole Sohn kort før Murens fald hyldede styret i det tidligere DDR. Samtidig er det kommet frem, hvordan Sohns navn står bogført på en række pengelister. Således skulle han i sin tid som formand for Danmarks Kommunistiske Parti (DKP) fra 1987-1991 have taget imod mere end 5,2 mio. kr. - penge som stammede fra det sovjetiske kommunistparti og som skulle kanaliseres ind i DKP-systemet.

Ifølge Ekstra Bladet frygter flere kilder i SF, at sagen kan blive en belastning for partiet, hvis ikke Sohn undskylder klart.

Hvorfor skal han sige undskyld?

- Hvis der er nogen der synes – og det er der tilsyneladende – at der er behov for det, så mener jeg ikke, at man skal være karrig med at sige undskyld, siger Kristen Touborg til bt.dk.

Hvad er det præcis, han skal undskylde for?

- Det har jeg ingen kommentarer til.

Så sent som søndag aften afviste Ole Sohn flere gange at sige undskyld. Hverken i TV Avisen på DR eller i TV2 Nyhederne ville Sohn give den undskyldning, som altså ifølge hans partifæller er påkrævet.

Ole Sohn, som ventes at få en vigtig ministerpost i en eventuel kommende S-SF-regering, beklagede dog flere gange, at han havde sendt sin hyldestskrivelse til DDR-styret.

- Jeg vil sige, jeg tager skarpt afstand fra den udvikling, der var i Østeuropa, sagde Sohn blandt andet.