Venstres næstformand udvander sin afstandstagen til sexrygterne om partifællen Jens Rohde

- Jeg synes, det er alvorligt, hvis nogen har lavet en sådan rygtespredning.

Sådan udtaler Venstres næstformand Kristian Jensen sig i Ekstra Bladet i dag om de rygter, der blev sat i omløb under Venstres landsmøde for blot to uger siden. Ubehagelige rygter om partifællen Jens Rohde, som angiveligt skulle have dyrket sex med sine ansatte i Bruxelles.

Men så alvorligt er det tilsyneladende heller ikke.

I hvert fald har Kristian Jensen i dag travlt med trække i land på Facebook.

- Det fremgår af dagens udgave af Ekstra Bladet, at jeg har haft kendskab til rygter vedrørende Jens Rohde, og jeg i den forbindelse opfordrer til, at de partifæller som måtte have startet rygterne bør sige undskyld til Jens Rohde.

- Jeg vil gerne understrege, at jeg tager afstand fra alle rygter, uanset hvor de er startet, skriver Kristian Jensen på Facebook og fortsætter så:

- Jeg kan forstå, at mine udtalelser kan ses som en anklage mod andre i Venstre. Jeg har intet grundlag for at anklage nogen i Venstre, og hvis mine udtalelser giver anledning til at tro dette, vil jeg gerne undskylde dette, skynder Kristian Jensen sig derefter at glatte ud.

Sexrygterne om Jens Rohde dukkede op i kølvandet på, at europaparlamentarikeren i en kronik i Berlingske tilsyneladende var en tand for EU-venlig. En holdning der førte til, at han blev fejet af banen som partiets spidskandidat til EU-parlamentsvalget i 2014.

Og i Ekstra Bladet i dag retter Rohde selv et voldsomt angreb mod sit eget parti for at plante rævekagerne og altså bevidst forsøge at miskreditere ham.

bt.dk har forsøgt at få Jens Rohde til at uddybe sit angreb, men han ønsker ikke at udtale sig yderligere i dag.