Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard har fortsat 'ingen respekt' for Facebook, selvom det sociale medie nu har sendt hende en skriftlig undskyldning.

Undskyldningen kommer efter Pia Kjærsgaards profil blev lukket i 24 timer, fordi hun i en statusopdatering kaldte Statsminister Helle Thorning Schmidt for 'dum og naiv'. Siden har Facebook set nærmere på sagen og erkendt, at blokeringen var en fejl.

Det giver Pia Kjærsgaard dog ikke meget for. Hun mener ikke, at Facebook havde taget sig af sagen, hvis ikke episoden havde fået massiv omtale.

- Ja, jeg har fået en undskyldning, men den giver jeg ærlig talt ikke meget for. Jeg kan kun sige, at jeg håber den her sag er medvirkende til, at Facebook tager sig sammen. Jeg har modtaget ekstremt mange henvendelser fra folk, der har haft de samme problemer som mig. Men de kan ikke få hjælp. Så man kan måske tvivle lidt på, om man nu også var begyndt at se på sine egne procedurer, hvis ikke sagen var blevet omtalt så meget, siger Pia Kjærsgaard til bt.dk.

Bt.dk har været i kontakt med Facebooks ansigt udadtil i norden, svenske Jan Frederiksson, og Facebooks danske policy-chef i norden, Thomas Myrup Kristensen. Begge forklarer, at blokeringen af Pia Kjærsgaards profil ikke er sket per automatik, men at en skandinavisk medarbejder i Facebooks europæiske hovedkontor i Dublin har behandlet den konkrete klage ud fra Facebooks retningslinjer.

Heller ikke den forklaring giver Pia Kjærsgaard meget for.

- Det tror jeg simpelthen ikke på. Hvis det er en person, der har behandlet den her klage, så har vedkommende i hvert fald sovet meget tungt i timen, eller også er vedkommende ikke sine penge værd, siger Pia Kjærsgaard og fortsætter:

- Men med til historien hører jo også, at vi i DF gentagne gange har henvendt os til Facebook, fordi folk har oprettet profiler med mit foto og med Dansk Folkepartis logo, hvor der står det værste vås. Det har vi haft stort besvær med at gøre noget ved. Det virker meget sjusket og amatøragtigt, og jeg håber virkelig, at det her gør, at der bliver strammet op på hele proceduren, siger Pia Kjærsgaard til bt.dk.

I den skriftlige undskyldning, som Pia Kjærsgaard har fået fra Facebook, lægges der op til, at Facebook nu vil se på proceduren for blokering af profiler. En proces, som Pia Kjærsgaard kalder nødvendig.

- Det viser sig jo, at de tager fejl, siden jeg får en undskyldning. Men jeg tror ofte, de tager fejl, og den eneste grund til at jeg får den undskyldning, det er fordi, at den har været så omtalt i medierne. Jeg har ingen respekt for dem. Det skal simpelthen blive bedre i fremtiden, og jeg håber at det her er et wake up call, siger Pia Kjærsgaard til bt.dk.