Lars Løkke Rasmussen og hustru, Sólrun, er på betalt miniferie ved OL i London.

Den tidligere statsminister er inviteret af Danmarks Idræts-Forbund (DIF), der har betalt for Venstre-formanden og hustruens hotelophold i London fra i onsdags til i går samt entre til flere sportsbegivenheder med dansk deltagelse.

På Løkkes Facebook-profil skriver sønnen Bergur Løkke Rasmussen: ’Håber, I har en god mini-ferie i England!’

Danmarks Idræts-Forbund har inviteret 15 danske politikere med til OL, deriblandt statsminister Helle Thorning-Schmidt samt partiernes idrætsordførere.

Helle Thorning-Schmidt, hvis mand er fra London, har dog valgt at bo privat, mens Kulturministeriet oplyser, at det betaler for Uffe Elbæks ophold.

Direktør i DIF, Karl Chr. Koch, fortæller, at forbundet samarbejder med politikerne til hverdag og at der derfor er udvalgt en gruppe relevante politikere, som inviteres til OL med ægtefælle.

- Vi har betalt for dobbeltværelser på vores OL-hoteller til de inviterede politikere med morgenmad til en pris på omkring 250 pund pr. nat. Og prisen er jo den samme, uanset om de sover én eller to på værelserne. Til gengæld betaler vi ikke for rejsen derover. Den skal de selv betale, siger han.

Men Løkke har intet med idræt at gøre som Venstres formand.

- Ud over kulturministeren og de forskellige idrætsordførere har vi inviteret formændene fra de to største partier, Helle Thorning og Lars Løkke, fordi der ikke bliver lavet et idrætsforlig, uden at de er en del af det.

Venstres partisekretær, Claus Søgaard-Richter, bekræfter, at Venstre betaler Løkke og fruens flybilletter, så parret ikke selv skal have den store pung frem for at se OL.

- Lars Løkke er inviteret som Venstres formand med ægtefælle, og derfor betaler Venstre også for parrets flybillet.

Løkkes søn skriver på Facebook, at han håber, de nyder mini-ferien. Hvorfor skal Venstre betale flybillet til deres miniferie?


- Jeg ved nu ikke, om det er en ferie. Lars Løkke har været på tv og været rundt og tale med forskellige danske atleter, så jeg vil kalde det arbejde.

Sportsøkonom Troels Troelsen fra CBS fortæller, at DIF har enorm interesse i at være på god fod på politikerne.

- Staten giver i omegnen af 700 mio. kr. til sport - og kommunerne måske fire mia. kr. Så det er klart, at det for idrætten i høj grad handler om lobbyisme, når man inviterer politikerne med til OL, siger han.