Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen lagde hårdt ud i DR's debat søndag aften.

- Helle må fortælle os, hvor pengene skal komme fra. Der er kun fire dage til valget, og Vi ved stadig væk ikke, hvor Helle vil skaffe pengene til sin vækstpakke. Hun har kun en løs plan om, at vi skal arbejde 12 minutter ekstra, sagde Lars Løkke Rasmussen og fortsatte:

- Din vækstpakke koster hver husstand 27.000 kroner, som du ikke har fortalt, hvor de skal komme fra, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Med den offensiv fik Løkke trængt Helle Thorning i defensiven, omend hun naturligvis ikke var enig i, at der skulle være hul i hendes budget.

- Jamen Lars, Nu har du i gennem de seneste 10 år løst alle problemer ved at give skattelettelser. Det har vi altså ikke fået forbedret vores konkurrenceevne eller vores økonomi af. Og du vil jo give endnu flere skattelettelser.

Det mente Løkke ikke, at han ville.

Til gengæld måtte Lars Løkke Rasmussen indrømme, at han faktisk godt havde læst de økonomiske undersøgelse, der siger, at 12 minutters ekstra arbejde per dansker faktisk vil give 15 milliarder kroner ekstra i statskassen og kaldte det for en interessant undersøgelse. 

Og sådan kom Helle tilbage.

Hendes argument var, at hendes plan gør at alle skuldre løfter lige meget, mens Løkkes plan sikrer, at det er de ældste, der skal betale det hele. 

Andre læser også