Lars Løkke Rasmussen går hårdt efter Socialdemokratiet og siger, at de ikke tager ansvar og kun tænker på taktik. S afviser kritikken.

Der bliver ikke lagt fingre imellem, når Lars Løkke svarer igen på den heftige kritik, som Mette Frederiksen og hendes socialdemokratiske partfæller har skudt efter regeringens nye politiske udspil.

De blå regeringspartier tilgodeser de velhavende og overser resten, mener Socialdemokratiet, men statsministeren kan nærmest ikke tage kritikken seriøst.

Det fortæller han i et stort interview med Berlingske i dag.

»Jeg kunne meget bedre lide det Socialdemokrati, der var for to år siden, som stillede sig på to ben og tog ansvar. Men der har været et betydeligt hamskifte, hvor Socialdemokratiet har meldt sig ud, og som den her valgrunde er skredet frem, har taktikken taget over. Nu er det bare ukonstruktiv modstand,« siger han til Berlingske.

Efter regeringen i denne uge for alvor har kastet sig ind i sidste del af valgperioden med tre store politiske forslag, har kritikken fra modstanderne væltet ned over Løkke og hans regeringsfæller.

Rød blok ser forslagene som en favorisering af de rigeste, men statsministeren kan knapt nok tage det seriøst, når Socialdemokratiet ikke selv har fremlagt forslag til finansloven eller meldt ud, om de vil trække forslagene tilbage, hvis de vinder valget, siger han.

»Det svæver jo totalt i det uvisse, om de vil fjerne de ting, som vi har indført, og som de stemte imod,« siger Lars Løkke.

Han understreger desuden, at han ser hele kritikken som et passivt taktisk spil fra Mette Frederiksens side.

I denne uge fremlagde regeringen tirsdag et forslag til skattereform, onsdag en vækstpakke og torsdag et udspil til finansloven.
I denne uge fremlagde regeringen tirsdag et forslag til skattereform, onsdag en vækstpakke og torsdag et udspil til finansloven. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Hun har ikke selv ønsket at svare på kritikken, men partiets politiske ordfører Nicolai Wammen ser de skarpe skud som tegn på en presset statsminister:

»Det lyder som en desperat statsminister, der skyder til højre og venstre og har mistet følingen med dansk politik,« siger han.

Nicolai Wammen mener desuden, at Mette Frederiksen har været med ved adskillige forhandlinger siden valget i modsætning til Lars Løkke.