De tropper op på den røde løber, medvirker i tv-programmer som 'Kender du typen' og har mange følgere på de sociale medier.

De danske partiformænd er her, der og alle vegne, og vi kender langt mere til dem end blot deres politik.

Men hvilken partiformand synes vi egentlig bedst og værst om, hvis vi ser bort fra deres politiske ståsted?

Det har BTMX sprugt deltagerne om i en ny undersøgelse, som er udarbejdet af analyseinstituttet YouGov.

Undersøgelsens store 'taber' er formanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, der på en skala fra 1-5, hvor 5 er bedst, kun får en samlet score på 2,25 point.

»Jeg tror, Pernille Vermund er den mindst populære politiker, fordi hun repræsenterer et nyt yderparti. De første 20 år var det også svært for eksempelvis Pia Kjærsgaard at blive populær i målinger som den her,« siger Erik Holstein, der er politisk kommentator fra Altinget.

Han tror, der vil gå mange, mange år før Pernille Vermund kan få arbejdet sig ud af sin upopularitet, for ifølge Erik Holstein er det næsten umuligt at adskille politikernes holdninger fra deres personlighed.

»Jeg tror, deltagerne i undersøgelsen har svært ved at skelne. Pernille Vermund er kommet med nogle barske udmeldinger og kontroversielle udtalelser både hvad angår udlændingepolitikken og socialpolitikken. Hvis hun skal blive populær, kræver det, at vælgerne vænner sig til hendes holdninger,« siger han.

Men selvom Vermund nu kan kalde sig tidens mindst populære partiformand, så mener Erik Holstein, at hun nok selv er godt tilfreds:

»Jeg tror, hun ud fra sine egne præmisser synes, hun har gjort det godt. Hun har braget igennem mediemuren, hvilket er vigtigt for et nyt parti. Det værste er at blive betragtet som ligegyldig,« siger han.

Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen er den mest populære partiformand, ifølge en ny undersøgelse, som er udarbejdet for BTMX.
Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen er den mest populære partiformand, ifølge en ny undersøgelse, som er udarbejdet for BTMX. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

En anden politiker, der bestemt heller ikke bliver betragtet som ligegyldig, er Socialdemokratiet Mette Frederiksen, der scorer en topplacering i undersøgelsen. Hun har samlet set fået en karakter på 3,36 og kan dermed kalde dig tidens mest populære partiformand i Danmark.

»Mette Frederiksen har gjort det godt, lige siden hun overtog formandsposten hos socialdemokratiet efter sidste folketingsvalg. Det skyldes blandt andet, at hun har ført en mere venstreorienteret politik. Blandt andet har hun indført en stram udlændingepolitik og en fordelingspolitik, der ligger mere til venstre,« siger Erik Holstein.

Den røde partiformands succes skyldes ifølge den politiske kommentaror også hendes personlighed.

»Mette Frederiksen virker mere idelogisk og autentisk end Helle Thorning og Bjarne Corydon. De virker mere embedsmænds-agtige, hvorimod Mette Frederiksen er en klassisk socialdemokrat,« siger Erik Holstein.

Men socialdemokratiets formand kan ikke kun takke sig selv for den fine placering. Ifølge Erik Holstein nyder Mette Frederiksen også godt af, at Dansk Folkeparti den seneste tid har været indblandet i noget rod.

»Messerschmidt-sagen har helt klart påvirket Kristian Thulesen Dahls popularitet. Han plejer nemlig at være vellidt og ligge højt i målingerne,« siger den politiske kommentator.

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl har i undersøgelsen scoret en samlet karakter på 2,95, og må derfor tage til takke med en fjerdeplads.