Selvom Helle Thorning nu tager konsekvensen af den sidste uges debat om hendes private skatteforhold, holder hun hårdnakket fast i, at hun og hendes mand Stephen Kinnock har gjort alt efter bogen.

Helle Thornings mand Stephen Kinnock, har siden 2009 arbejdet i Schweiz som direktør i World Economic Forum. Derfor har han betalt SKAT i Schweiz. Men en række skatteeksperter har i B.T. givet udtryk for, at da hans familie er i Danmark, og han selv bor her i weekender og ferier, skal han betale SKAT i Danmark.

Stephen Kinnock vil fremover betale SKAT i både Schweiz og Danmark. Men Helle Thorning holder fast i, at de har handlet korrekt.

- Eksperterne har ikke vidst, hvor meget Stephen er i Danmark. De har heller ikke taget højde for at han ikke er skattemæssigt hjemmehørende i Danmark, som det hedder. Så eksperterne har ikke helt ret, sagde Helle Thorning torsdag morgen til TV2 News.

Stephen Kinnocks britiske statsborgerskab skulle altså ifølge Helle Thorning ændre situationen.

Helle Thorning indrømmer dog, at hun ikke var klar over muligheden for at betale schweizisk SKAT, og så betale differencen op til den danske skatteprocent i Danmark.

- Det er klart, at vi gerne villehave vidst, at det var så nemt at betale SKAT i begge lande. Så havde vi måske handlet anderledes, siger Helle Thorning til TV2 News.