Deltag i debatten - er det en god idé?

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup vil have sat en stopper for, at dømte sexforbrydere kan fortsætte deres overgreb efter de er dømt.

Mandag kunne BT fortælle om flere sager, hvor sexforbrydere har begået nye overgreb efter de er dømt.

Senest i sagen fra Sønderjylland, hvor en 25-årig mand fra Haderslev igen er blevet dømt for overgreb mod mindreårige.

Læs mere her:

Peter Skaaarup kan ikke forstå, at for eksempel dømte pædofile ikke bliver varetægtsfængslet, mens de venter på behandlingen af en ankesag eller venter på at blive mentalundersøgt. 

- Det kan man ved hjælp af varetægtsfængsling og der er det tydeligt, at man skal benytte det redskab meget mere, når det viser sig, at pædofile fortsætter deres kriminalitet. Varetægtsfængslingen er jo blandt andet til for at forhindre, at man fortsætter sin kriminalitet, og det kan man roligt sige er tilfældet her, siger Peter Skaarup, der gerne ser, at man tidligere sender de dømte i behandling.

- Vi kunne godt tænke os at flere kommer i behandling. Der er jo nogle, der slet ikke kommer i behandling og man kunne jo sagtens starte den behandling efter det første forhold, siger han.

Helt konkret kunne kastration af forbryderne sagtens være en mulighed.

- Medicinsk kastration er heller ikke en fremmed tanke for os. Der er lavet gode forsøg med det, der har vist fantastiske resultater, siger han.

Han har nu stillet spørgsmål til justitsminister Morten Bødskov, om hvordan man kan forhindre, at disse sager gentager sig.

- Det er utilgiveligt slendrian, at vi har en situation, hvor man fortsætter nye overgreb på børn efter man burde være stoppet. Et er, at vi har krænkere, som ham fra Fyn, der er ukendte af politiet, men noget andet er at man kender nogle sexkrænkere, der har lavet overgreb, og at de for lov selv efter, man er blevet opmærksom på dem.  I den periode skal de på ingen måde have lov til at fortsætte deres krænkelser, siger han.

Han opfordrer nu regeringen til at forstærke loven.

- Jeg vil opfordre til at der kommer en hel række initiativer fra regeringen for at få bugt med de her problemer. Det kan være varetægtsfængsling i nogle sager på et tidligt tidspunkt, og så må man jo forstærke loven. Og så kan der være andre sager, hvor det er et spørgsmål om behandling. så vi virkelig får fokus på, at få bugt med det her, siger han.

Skal det være muligt at kastrere sexforbrydere, eller hvordan skal man straffe dem? Deltag i debatten under artiklen